Acasă Uncategorized Bucureşti: Adrian Năstase: Traian Băsescu poate fi acuzat de fals în acte...

Bucureşti: Adrian Năstase: Traian Băsescu poate fi acuzat de fals în acte şi se poate cere suspendarea sa din funcţie

DISTRIBUIȚI

101498 – 02062011 – Presedintele Traian Basescu ar putea fi acuzat de fals in acte pe motiv ca textul proiectului legii de revizuire a Constitutiei trimis Consiliului Legislativ spre avizare nu corespunde cu cel trimis anul trecut de Guvern catre presedintie, a declarat joi fostul premier Adrian Nastase.

 „Revizuirea poate fi initiata de presedinte la propunerea Guvernului. Avem o propunere a Guvernului? Avem; este proiectul de lege trimis anul trecut

 

 

de Guvern. A fost trimis la Presedintie. Este acest proiect de lege de revizuire identic cu cel trimis la Consiliul Legislativ de Traian Basescu? Nu. Evident Traian Basescu a schimbat acest proiect de lege si a introdus diverse alte povesti”, a declarat Nastase.

Fostul premier a mai spus ca presedintele poate fi acuzat de fals in acte, ceea ce reprezinta un motiv puternic pentru a se cere suspendarea sa. „Aici avem o problema destul de serioasa. Este fals in acte. Este un motiv puternic pentru care Dan Voiculescu ar putea sa propuna suspendarea presedintelui. El a modificat fara sa se consulte cu Guvernul si acest lucru este extrem de grav”, a mai spus Nastase.

Dupa ce Traian Basescu a declarat ca in cadrul legii se propune aplicarea rezultatelor referendumului, Nastase spune ca de fapt ceea ce s-a intmplat in 2009 a fost un fel de sondaj de opinie facut pe banii publici.

„Anul trecut a existat o discutie ampla la Parlament despre crearea unei comisii speciale pentru revizuirea Constititiei. Comisia s-a creat. Sunt 25 de parlamentari. Aceasta trebuia sa faca un text de reviziuire agreat de toti parlamentarii. Asa procedezi daca vrei sa duci la final un anumit proiect. Pe Traian Basescu nu il intereseaza. Are nevoie de niste teme in campania de anul viitor”, a mai spus Nastase. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.