Acasă Politic Bucuresti: Adrian Nastase atrage atentia asupra procesului de “naparlire ideologica” din PDL

Bucuresti: Adrian Nastase atrage atentia asupra procesului de “naparlire ideologica” din PDL

DISTRIBUIȚI

103588 – 29082011– Deciziile din ultima vreme ale democrat-liberalilor, printre care şi folosirea în recentele alegeri parţiale de la Neamţ şi Maramureş a altei culori decât cea oficială a partidului, denotă faptul că în PDL se petrece un nou proces de „năpârlire ideologică”, consideră preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, într-o postare pe blogul personal. Năstase susţine că „PDL a devenit o gaşcă fără principii, o haită care se autodistruge, nu grup ţinut unit doar de frica şi gândul pribegiei individuale”. „De prea multe ori, în ultimii ani, am fost puşi în faţa faptului împlinit, a evidenţei că ideologia nu mai are nicio importanţă pentru PDL. Iar istoria recentă a avut grija ca noi, restul, ceilalţi cetăţeni care au ales să trăiască în România,

 

 să fim martorii unor episoade constante de lepădare ritualică de crezul pedist de moment. De la Internaţionala Socialistă şi ideologia sa, la fuziunea cu un grup neoliberal (naşterea, din coapsa lui Zeus, a actualului PDL) şi culminând cu trecerea peste noapte la populari, este foarte clar că ‘a înnebunit lupul’. Explicaţia se regăseşte în schimbarea prea deasă şi bruscă a blănii care, pe termen lung, duce la haos decizional şi panică ideologică. (…)De la roşul socialist la portocaliul revoluţionarilor ucraineni, totul se face după un prea cinic interes electoral”, a afirmat Adrian Năstase.

Potrivit acestuia, reţeta considerată câştigătoare utilizată de PDL în ultima vreme a fost „înrădăcinarea peste noapte în ecologism, bazat probabil pe febra aurului, şi asumarea, pe aceasta cale, a culorii de fotosinteză”.

„Toate aceste tunuri ideologice seamănă, însă, prea mult cu procedura urmată de societăţile comerciale ale aceleiaşi puteri, firme care dau un tun, iar apoi intră în faliment pentru a nu mai plăti dările la Blejnar. Ulterior, pe acelaşi principiu pedist, renasc, din propria cenuşă, sub o altă denumire şi culoare, pentru a induce din nou în eroare cumpărătorii, respectiv alegătorii din România”, a spus Năstase.

El a explicat că, din punctul său de vedere, în acelaşi episod al farsei ecologiste se înscrie şi candidatura şi persoana susţinută de PER la scrutinul din Maramureş, „un fost presedinte al organizaţiei municipale PSD, care prin acceptarea acestui joc nu a făcut decât să confirme, de fapt, decizia colegilor care l-au exclus”.

„O prezenţă cu un candidat-iepure, care verifică scenariul conform căruia familia Păunescu şi-a trimis unul din fii să preia PER, să domesticească această formaţiune şi să o atragă pe dreapta eşichierului politic. Un viraj contra naturii, în contextul în care, din cunoştintele mele, partidele ecologiste sunt în general de stânga”, a mai spus Adrian Năstase. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.