Acasă Politic Ramnicu Valcea: Pregatiri pentru Festivalul National de Folclor “Maria Ciobanu”

Ramnicu Valcea: Pregatiri pentru Festivalul National de Folclor “Maria Ciobanu”

DISTRIBUIȚI

103447 – 22082011– Municipalitatea Râmnicu Vâlcea are în pregătire o manifestare culturală de amploare din domeniul muzicii populare: pe 7 şi 8 septembrie 2011, de Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului (sau „Sfânta Marie Mică”, aşa cum mai este cunoscută), în oraşul de la poalele Capelei se va desfăşura Festivalul Naţional de Folclor „Maria Ciobanu„.

Maria Ciobanu, reper al cântecului popular românesc, s-a născut în comuna Roşiile din judeţul Vâlcea, iar prodigioasa sa activitate interpretativă a făcut cunoscut folclorul românesc în întreaga lume. Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 197/26 iulie 2011, legislativul Râmnicului i-a acordat celebrei artiste titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului „pentru remarcabilul său talent interpretativ, precum şi pentru promovarea valorilor autentice ale folclorului românesc în ţară şi peste hotare”, în aceeaşi şedinţă aprobându-se şi organizarea festivalului care va purta numele artistei vâlcene, precum şi o contribuţie locală în sumă de 43.000 lei la organizarea acestei manifestări.

Cel mai probabil, Festivalul „Maria Ciobanu” se va desfăşura în Parcul Zăvoi, pe o scenă montată pe lacul cu acelaşi nume. Ca şi structură, în prima zi a manifestării vor evolua tineri interpreţi de muzică populară din întreaga ţară, jurizaţi de specialişti în domeniu, după care va urma un recital al Mariei Ciobanu, iar în cea de-a doua zi vor avea loc Gala Laureaţilor, un recital al Mariei Ciobanu şi al lui Ionuţ Dolănescu, precum şi alte recitaluri ale unor cunoscuţi interpreţi de muzică populară. Intrarea la aceste spectacole va fi liberă. Manifestarea este organizată în colaborare cu Etno TV, care va asigura selcţia participanţilor.

Evenimentul cultural face parte din strategia municipalităţii de promovare a municipiului Râmnicu Vâlcea ca destinaţie turistic-culturală de excepţie, el urmând să atragă în capitala vâlceană toţi iubitorii de folclor din Oltenia şi din întreaga ţară. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.