Acasă Politic Targu Mures: Ministrul Mediului ameninta cu sistarea activitatii la Azomures din cauza...

Targu Mures: Ministrul Mediului ameninta cu sistarea activitatii la Azomures din cauza poluarii

DISTRIBUIȚI

103538 – 26082011– Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, s-a întâlnit, joi, la sediul Azomureş cu reprezentanţii conducerii întreprinderii pentru a discuta despre poluarea produsă în ultima perioadă.   “Încă din luna februarie 2010 am iniţiat o primă întâlnire cu preşedintele consiliului de administraţie al companiei din Turcia pentru acest subiect. Solicităm de la combinat să respecte  stasul  românesc pentru imisii, deoarece la nivelul UE problemele de genul acesta  se rezolvă altfel, adică nu se permite construirea unor  astfel de combinate în mediul urban. Ştim că până astăzi toate investiţiile s-au facut în termen, valoarea lor fiind de circa 1,3 milioane euro, că s-a înalţat coşul de fum cu 30 de metri, că a fost instalat un analizor propriu.

 

Pe lângă acestea, Azomureş mai are de făcut până la sfârşitul anului şi alte investiţii, în valoare de 23 de milioane de euro. Toate aceste investiţii au rolul de a reduce imisiile de azot. Vom impune şi măsuri pentru a reduce aceste imisii, chiar şi în condiţii meteorologice nefavorabile, calm atmosferic sau ceaţă”, a subliniat  László Borbély, la finalul întâlnirii.

           “Garda de Mediu şi-a facut datoria şi a amendat Ayomureş anul acesta de cinci ori. Legislaţia permite însă şi suspendarea autorizaţiei în cazul depăşirilor frecvente şi putem chiar să dispunem sistarea activităţii, dacă nu se remediază situaţia. Însă este la fel de important să fim transparenţi şi să existe o comunicare mai eficientă cu cetaţenii din Târgu-Mureş, pentru a înţelege mai bine fenomenul şi pentru a fi la curent în fiecare clipă cu ce se întâmplă la combinat“, a mai spus ministrul László Borbély.

Autorizaţia integrată de mediu revizuită, care este în stadiu de elaborare la ARPM Sibiu va impune valori limită la emisie mai restrictive, precum şi obligativitatea operatorului Azomureş de a reduce activitatea, în condiţii de calm atmosferic sau în condiţii defavorabile dispersiei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.