Acasă Politic Bruxelles: Comisia Europeana pregateste masuri legislative pentru mentinerea competitivitatii porturilor

Bruxelles: Comisia Europeana pregateste masuri legislative pentru mentinerea competitivitatii porturilor

DISTRIBUIȚI

103919 – 09092011 – Vicepreşedintele Comisiei Europene (CE) Siim Kallas, responsabil de domeniul transporturilor, şi-a anunţat intenţia de a prezenta, în 2013, un pachet legislativ menit să asigure menţinerea competitivităţii porturilor si susţinerea potenţialului de creştere al acestui sector.

            El a subliniat importanţa “crucială” pe care o are adaptarea porturilor maritime la noile cerinţe economice, industriale şi sociale. Kallas a precizat că noile măsuri legislative vor asigura un mediu competitiv şi deschis pentru furnizarea de servicii portuare.

            Măsurile avute în vedere sunt gândite a contribui la reducerea poverii administrative în porturi şi la creşterea transparenţei finanţării portuare. În opinia vicepreşedintelui CE, o finanţare transparentă va încuraja investiţiile din sectorul privat, acestea fiind un element foarte important în procesul de dezvoltare a sectorului portuar.

            Scopul pachetului legislativ anunţat pentru 2013 este acela de a asigura buna funcţionare a pieţei pentru furnizarea de servicii portuare şi de a crea condiţiile astfel încât, în 2020-2030, Reţea Europeană de Transporturi să poată face faţă creşterii aşteptate a cererii.

            De asemenea, porturile pot avea o contribuţie semnificativă la reducerea emisiilor de CO2 rezultate din transporturi. Pe lângă aceasta, au un potenţial încă neexploatat de creare a locurilor de muncă şi pot stimula economia.

            Pe de altă parte, vicepreşedintele CE Siim Kallas a anunţat că în 2012 va avea loc o conferinţă cu privire la viitorul porturilor europene. Apoi, în 2013, după o consulare cu părţile interesate şi după o analiză aprofundată de impact, Comisia Europeană îşi va prezenta propunerile pentru sectorul portuar. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.