Acasă Politic Szeged, Ungaria: Pompierii militari romani participa la un exerciţiu international in Ungaria

Szeged, Ungaria: Pompierii militari romani participa la un exerciţiu international in Ungaria

DISTRIBUIȚI

103918 – 09092011 – 22 de pompieri militari de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Timiş, Arad şi Caraş – Severin vor participa, în perioada 9 – 11 septembrie a. c., la un exerciţiu internaţional la Szeged, Ungaria.

Pregătiţi cu autospeciale, autoturisme de teren, o autospecială de cercetare CBRN, ambarcaţiuni, ATV-uri, proiectoare, generatoare de curent, instalaţii de iluminat tip balon şi echipamente de protecţie, pompierii militari români, împreună un echipaj salvamont din Caraş- Severin, au trecut graniţa spre Ungaria vineri dimineaţă. La Szeged, ei s-au alăturat colegilor lor din Serbia şi Ungaria, membri ai echipei DKMT Rescue Team (echipă de intervenţii pentru gestionarea în comun a problemelor legate de inundaţii), pentru a participa la un amplu exerciţiu de protecţie civilă, în cadrul euroregiunii DKMT.

Cooperarea în cadrul Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT) se realizează între diferite regiuni din România, Ungaria şi Serbia.

Scopul acestui exerciţiu este constituirea unei echipe complexe care să poată interveni pentru limitarea şi înlăturarea eficientă a efectelor inundaţiilor, la nivel interregional, pentru apărarea cetăţenilor, a animalelor, a bunurilor şi a mediului în caz de inundaţii.

Activităţile se vor desfăşura continuu, pe durata a două zile, inclusiv pe timp de noapte. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.