Acasă Politic Bucuresti: Ministerul Transporturilor cere bani pentru inlaturarea starii de risc cauzate de...

Bucuresti: Ministerul Transporturilor cere bani pentru inlaturarea starii de risc cauzate de scaderea debitului Dunarii

DISTRIBUIȚI

104048 – 15092011- La sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, sub coordonarea secretarului de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, Mihai Capră, a avut loc, miercuri, şedinţa extraordinară a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Întrunirea a fost organizată ca urmare a solicitării Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) şi a Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţii Nucleare, în cadrul acesteia fiind analizate aspecte din domeniul de responsabilitate al celor două instituţii. Astfel, în cadrul şedinţei a fost analizată situaţia deosebită determinată de scăderea cotelor fluviului Dunărea, fiind prezentate propuneri în vederea înlăturării stărilor de risc. Secretarul general adjunct al MTI, Mircea Staicu, a prezentat situaţia creată ca urmare a scăderii debitelor

 fluviului, subliniind necesitatea luării unor măsuri urgente pentru deblocarea celor 257 de nave de pe Dunăre şi reluarea traficului pe fluviu. În acest sens, reprezentantul MTI a solicitat alocarea, în baza unei hotărâri de guvern, a patru milioane de lei pentru înlăturarea stării de risc determinată de scăderea cotelor Dunării.

Totodată, s-a stabilit ca, în perioada următoare, la nivelul MTI, să fie constituită o celulă de criză, din care să facă parte specialişti ai structurilor care au competenţe în gestionarea situaţiei create.

De asemenea, s-a stabilit ca, în cel mai scurt timp, aspectele analizate la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să fie prezentate Guvernului României.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, au fost prezentate cerinţele Consiliului Europei din 24-25 martie 2011 cu privire la efectuarea testelor de stres la centralele nuclearo-electrice amplasate în statele membre ale Uniunii Europene şi a cadrului general în care s-au aplicat aceste reglementări la C.N.E. Cernavodă, fiind prezentat, totodată, şi „Raportul preliminar de reevaluare a limitelor de securitate nucleare la CNE Cernavodă (Stress Test)”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.