Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Baconschi a cerut autoritatilor de la Paris sa evite stigmatizarea...

Bucuresti: Ministrul Baconschi a cerut autoritatilor de la Paris sa evite stigmatizarea colectiva a romanilor din Franta

DISTRIBUIȚI

104081 – 16092011- Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi l-a primit joi pe David Douillet, secretar de stat însărcinat cu francezii din străinătate în Ministerul Afacerilor Externe şi Europene francez.

În cadrul întrevederii, secretarul de stat francez a mulţumit autorităţilor române pentru sprijinul acordat în promovarea proiectului construcţiei liceului francez din Bucureşti „Anna de Noailles”, în curs de realizare, se arată într-un comunicat al MAE.

Ministrul român al Afacerilor Externe a reamintit importanţa şi buna integrare socială a comunităţii române din Franţa, solicitând evitarea stigmatizării colective prin exacerbarea unor cazuri izolate. Demnitarul francez a arătat că autorităţile de la Paris împărtăşesc această poziţie şi a transmis un mesaj clar de desolidarizare faţă de recentele derapaje mediatice.

Au fost, totodată, exprimate aprecieri faţă de nivelul cooperării bilaterale în domeniul combaterii actelor de delincvenţă comise de unii cetăţeni români pe teritoriul francez, convenindu-se necesitatea operaţionalizării unor noi segmente de cooperare.

În plan european, a rezultat convergenţa poziţiilor române şi franceze cu privire la necesitatea întăririi solidarităţii şi a mecanismelor comunitare pentru traversarea cu succes a perioadei de criză economică şi financiară. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.