Acasă Politic Bucuresti: Program de coborare in cultura, educatie si stiinta intre Romania si...

Bucuresti: Program de coborare in cultura, educatie si stiinta intre Romania si Armenia

DISTRIBUIȚI

103895 – 08092011 – Ministerul Afacerilor Externe a găzduit joi ceremonia de semnare a noului “Program de colaborare în domeniile culturii, educaţiei şi ştiinţei între Guvernul României şi Guvernul Republicii Armenia”. Pentru partea română, documentul a fost semnat de secretarul de stat pentru Dezvoltare Instituţională şi Relaţia cu Parlamentul, Anton Niculescu, iar, pentru partea armeană, de Hamlet Gasparian, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Armenia în România.

            „Programele executive de schimburi culturale au creat întotdeauna punţi între oameni, aducându-i mai aproape unii de alţii. Cu atât mai mult ne bucură să reînnoim astăzi un document care dezvoltă colaborarea tradiţională româno-armeană în domeniile educaţiei, culturii, ştiinţei, având în vedere multiplele afinităţi culturale şi patrimoniul comun al popoarelor noastre”, a subliniat Anton Niculescu.

Secretarul de stat a subliniat că semnarea acestui program este o dovadă a importanţei acordate de România regiunii Caucazului de Sud, în particular relaţiei cu Armenia. „Dorim ca documentul semnat astăzi să asigure pentru următorii 5 ani un cadru solid şi actualizat pentru continuarea activităţii lectoratului de limbă română de la Universitatea de Stat „V. Brusov” din Erevan, deschis în 2008 şi a celui de limbă armeană de la Bucureşti”, a afirmat Anton Niculescu în cadrul ceremoniei.

La rândul său, ambasadorul R. Armenia a  evidenţiat că Programul de cooperare are o contribuţie semnificativă la păstrarea şi promovarea moştenirii culturale comune a Armeniei şi României. „Oricare ar fi nivelul şi domeniile de studii pe care zeci de tineri armeni le-au absolvit sau le urmează încă în diverse universităţi româneşti, aceşti tineri devin prieteni fideli ai ţării voastre, ambasadori ai României în Armenia şi consider că acesta este cel mai mare câştig al acestei cooperări”, a concluzionat ambasadorul Hamlet Gasparian.

La ceremonie au asistat reprezentanţi ai instituţiilor româneşti din domeniul culturii, educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului,  reprezentanţi ai Bisericii Apostolice Armene din România şi membri ai comunităţii armene din România. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.