Acasă Politic Bucuresti: Sorin Oprescu: Pretul la incalzire pentru bucuresteni se va dubla la...

Bucuresti: Sorin Oprescu: Pretul la incalzire pentru bucuresteni se va dubla la iarna

DISTRIBUIȚI

 – 103717 – 01092011 – Guvernul a tăiat subvenția pentru încălzire și în prezent asistăm la o manipulare: ni se spune că se schimbă sistemul de alocare a subvenției și a ajutoarelor. Este fals, iar bucureștenii trebuie să știe asta, declară primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Acesta explică faptul că până acum prețul era plătit jumătate de populație și jumătate de stat, prin subvenția dată de Guvern și Primărie, iar o parte din populația săracă era ajutată, cu ajutoare directe, să plătească această jumătate de preț.

Primăria generală plătea subvenția către producătorul de energie termică, iar primăriile de sector – ajutoarele către populației, mai explică primarul general. Banii veneau de la govern, pentru subvenția către producătorul de energie termică, și, prin ministerul muncii, prin intermediul primăriilor de sector, ajutoarele.

Sorin Oprescu atenționează că în urma ultimelor măsuri luate de guvern, sistemul rămâne – dar guvernul dă mai puțini bani. ”Ia toți banii de subvenție și mută o parte din ei la ajutoare. Guvernul nu mai dă deloc subvenție. Și suma pe care o dă pe ajutoare este mai mică decât suma banilor dați pe subventie și pe ajutoare anii trecuti! Altfel spus, Guvernul se spală pe mâini de aceasta problemă și lasă primăria și cetățenii să suporte costurile”, atenționează Sorin oprescu. Înseamnă că prețul la încălzire se poate dubla. Majoritatea bucureștenilor vor suferi o creștere foarte mare a prețului gigacaloriei, avertizează Oprescu.

”Pentru că Guvernul taie aceste cheltuieli și creează o povară în plus pentru bucureșteni, noi va trebui să strângem rândurile și să compensăm aceste poveri”, dă asigurări primarul general, care spune că va găsi soluții pentru această problemă. ”La rectificarea de buget vom tăia din alte cheltuieli și vom crea un pachet de măsuri sociale de compensare – pentru familii tinere, pentru pensionari, pentru cei cu venituri foarte mici”, a mai spus Oprescu. –

www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.