Acasă Politic Oltenita: Comisari ai Garzii Financiare Calarasi arestati preventiv pentru luare de mita

Oltenita: Comisari ai Garzii Financiare Calarasi arestati preventiv pentru luare de mita

DISTRIBUIȚI

103910 – 09092011 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti efectuează cercetări penale faţă de Zamfir Pană, comisar şef divizie în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Călăraşi, şi Lucian Colăcel, comisar în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Călăraşi, pentru infracţiunea de luare de mită.

Conform procurorilor, pe 30 august 2011, cei doi inculpaţi, cu ocazia efectuării unui control la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Olteniţa, judeţul Călăraşi, au pretins de la reprezentantul firmei respective (denunţător în cauză) o sumă de bani neprecizată cu titlu de mită. Banii au fost pretinşi pentru a nu aplica firmei respective o amendă în cuantum ridicat şi pentru a nu continua controlul, înlăturând astfel riscul de a descoperi şi alte nereguli. Sancţiunea contravenţională prevăzută pentru abaterea respectivă este amendă cuprinsă între 6.000 şi 20.000 de lei.

Pe 8 septembrie 2011, Zamfir Pană şi Lucian Colăcel, după ce au primit de la denunţător 1.000 lei cu titlu de mită, au aplicat o sancţiune contravenţională minimă (avertisment) şi au confiscat o sumă modică de bani. La scurt timp, cei doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant de procurorii anticorupţie şi reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore. În data de 9 septembrie 2011, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pe o perioadă de 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.