Acasă Politic Bucuresti: Cristian Preda: “Decizia de autorizare a proiectului Rosia Montana revine exclusiv...

Bucuresti: Cristian Preda: “Decizia de autorizare a proiectului Rosia Montana revine exclusiv Romaniei”

DISTRIBUIȚI

104555 – 05102011 –   Decizia de autorizare a proiectului minier de la Rosia Montana revine exclusiv Romaniei, aceasta fiind si pozitia Comisiei Europene, subliniata marti, in cadrul unei intalniri a Comisiei de Petitii a Parlamentului European, sustine eurodeputatul PDL Cristian Preda intr-o postare pe blogul personal.

„In comisia PETI a PE, au fost discutate in aceasta dimineata (marti – n.r.) doua petitii depuse de Asociatia Ad Astra si, respectiv, de dl Sorin Jurca, de la Fundatia Culturala Rosia Montana. Tema: proiectul exploatarii aurului. In interventia sa, reprezentantul Comisiei Europene a reiterat faptul ca decizia de autorizare a proiectului nu poate reveni decat autoritatilor romane. Nici Comisia, nici Parlamentul European nu pot autoriza sau interzice proiectul”, scrie Cristian Preda pe blog.

El afirma ca le-a spus reprezentantilor europeni ca semnele de ingrijorare legate de proiect sunt luate in seama de catre autoritatile din Romania, acesta fiind, de altfel, si motivul pentru care proiectul nu a fost inca demarat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.