Acasă Politic Bucuresti: Salariul mediu nominal net a scazut cu 1,1% in august

Bucuresti: Salariul mediu nominal net a scazut cu 1,1% in august

DISTRIBUIȚI

104554 – 05102011 –   Castigul salarial mediu nominal net a fost in august de 1.455 lei, in scadere cu 1,1% (16 lei) comparativ cu iulie, dar in crestere cu 8,7% fata de aceeasi luna din 2010, conform datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica.

Cele mai mari valori ale salariului mediu nominal net s-au inregistrat in intermedieri financiare – 3.615 lei – si cele mai mici in hoteluri si restaurante – 873 lei.

Castigul salarial mediu nominal brut a fost in august de 2.005 lei, in scadere cu 22 lei fata de luna iulie.

Cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial mediu net, intre 6% si 9%, s-au inregistrat in fabricarea produselor textile, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, activitati de servicii in tehnologia informatiei si de servicii informatice.

Cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat ca urmare a acordarii de prime, a realizarilor de productie ori incasarilor mai mari.

Cea mai mare majorare a castigului salarial mediu net a avut loc in alte activitati extractive, de 14,2%.

In sectorul bugetar au fost raportate scaderi ale castigului salarial mediu net fata de luna iulie in invatamant (-3,8%) ca urmare a incetarii platii cu ora a personalului didactic si a platii participarii cadrelor didactice in comisiile de examinare si in administratia publica (-0,2%). In sanatate si asistenta sociala castigul salarial mediu net din luna august a crescut usor (+0,5%) datorita neefectuarii platii sau incheierii contractelor personalului cu salarii mici din domeniul asistentei sociale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.