Acasă Politic Bucuresti: Monica Macovei cere PDL sa nu cedeze santajului UDMR cu legea...

Bucuresti: Monica Macovei cere PDL sa nu cedeze santajului UDMR cu legea ANI

DISTRIBUIȚI

104737 – 12102011 – Propunerile deputatului UDMR Marton Arpad golesc de continut  Agentia Nationala de Integritate (ANI), susţine eurodeputatul şi vicepreşedintele PDL Monica Macovei într-o postare pe blogul personal.“Ce vrea, de fapt,  UDMR: opinia publica sa nu stie nimic despre averile si conflicte de interese ale candidatilor in perioada alegerilor; declaratiile de avere sa nu mai fi publice, pe site-ul ANI; inspectorii de integritate sa nu mai primeasca informatii de la alte institutii ale statului, deci sa nu mai poata verifica averile si nici realitatea celor scrise in declaratii; contractele incheiate in situatii de conflict de interese sa nu mai poata fi anulate; adica, daca un primar sau un ministru face un contract pe bani publici cu firma mamei,

 acel contract sa ramana in vigoare”, scrie Monica Macovei.

“In astfel de momente, sa ne aducem aminte ca UDMR s-a opus in februarie 2005, in Guvern, adoptarii declaratiilor de avere detaliate si publice, ca UDMR s-a opus luni de zile, in 2006, tot in Guvern, adoptarii legii ANI si a contribuit, in Parlament, la respingerea, in 2006, a ordonantei de infiintarea a DNA (salvata de presedinte care a retrimis legea in Parlament). Pe scurt, tintele UDMR au fost institutiile care lupta cu coruptia”, continua eurodeputatul PDL.

“Reamintesc UDMR ca una din cele patru conditionalitati din Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) priveste chiar Agentia Nationala de Integritate: infiintarea unei agentii de integritate cu responsabilitati in verificarea proprietatilor si a potentialelor conflicte de interese si emiterea de decizii obligatorii pe baza carora pot fi luate sanctiuni descurajante.

Adoptarea propunerilor deputatului UDMR -contrare cerintelor Comisiei Europene- se va reflecta prost in raportul pe MCV din 2012, cu efecte negative asupra accesului Romaniei in spatiul Schengen.  De altfel, propunerea in sine a transmis deja la Bruxelles si in alte capitale un mesaj de neincredere.

Populatia Romaniei are nevoie de ANI, adica de mecanisme de lupta cu coruptia care o saraceste. Romania are dreptul sa fie in spatiul Schengen. Romania vrea sa fie tratata cu respect si, ca atare, trebuie sa isi indeplineasca promisiunile facute la intrarea in Uniune.

Este timpul ca parlamentarii UDMR sa treaca peste propriile interese si sa actioneze in interesul public. Coalitia sa apere legea ANI si sa nu cedeze niciunui santaj”, încheie vicepresedintele PDL postarea de pe blog. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.