Acasă Politic Bucuresti : PSD din nou cu tunurile pe presedintele Basescu

Bucuresti : PSD din nou cu tunurile pe presedintele Basescu

DISTRIBUIȚI

104957 – 21102011 – «Într-un document remis joi Parlamentului României, Preşedintele Traian Băsescu solicită adoptarea, cât mai urgent posibil, a două proiecte controversate de acte normative.Unul dintre ele, se referă la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, iar celălalt face referire la proiectul legii asistenţei sociale. În cazul primului proiect, Senatul, în calitate de cameră decizională, a considerat că noua modalitate de numire a judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ar fi reprezentat o încălcare nedemocratică a separatiei puterilor în stat si a atributiilor constitutionale ale CSM,

 

deoarece prin adoptarea reglementării magistratii ÎCCJ ar fi ajuns să fie numiti sub directa influentă a presedintelui României. Ca atare, solicitarea preşedintelui este lipsită de obiect, atât timp cât proiectul a fost respins de Senat în calitate de Cameră decizională, în urmă cu două săptămâni, cu 48 de voturi pentru, 52 de voturi împotrivă şi o abţinere.

În ceea ce priveşte proiectul legii asistenţei sociale, aflat in dezbatere la Senat, şi care are ca termen de adoptare tacită data de 2 noiembrie 2011, PSD a declarat constant că nu este sub nicio formă de acord cu acesta, cei din arcul guvernamental refuzând cu obstinaţie discutarea amendamentelor propuse de opoziţie, cu atât mai mult pe cele venite din partea societăţii civile. Chiar şi în aceste împrejurări proiectul de act normativ amendat a necesitat nenumărate dezbateri aflate în desfăşurare, deoarece se apreciază că actul normativ reprezintă un regres evident al asistenţei sociale.

Faţă de acest nou abuz, vicepreşedintele pe probleme de justiţie, senatorul PSD Ioan Chelaru consideră nejustificată solicitarea preşedintelui de urgentare a adoptării pe o lege deja respinsă şi pe una aflată în dezbatere, întrucât această solicitare nu-şi găseşte niciun temei legal.

De asemenea, PSD îl pofteşte pe Traian Băsescu să renunţe la prerogativele executive pe care şi le arogă şi să încerce mai degrabă să păstreze echilibrul separaţiei puterilor în stat, nu să-l submineze», se arată îmtr-un comunicat primjit de la cabinetul parlamentar al senatorui PSD Ioan Chelaru. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.