Acasă Politic Bucuresti: Transportatorii nemultumiti de pretul carburantilor

Bucuresti: Transportatorii nemultumiti de pretul carburantilor

DISTRIBUIȚI

104958 – 21102011 – Confederaţia Operatorilor de Transport din România (COTAR) condamnă “modul abuziv prin care SN Petrom stabileşte, unilateral, preţul la carburanţi”.”COTAR atrage atenţia că în ultimile şase luni s-a înregistrat o scădere cu 11 la sută a preţului ţiţeiului la nivel mondial, scădere determinată de criza economică. În acest context, PETROM îşi permite să crească preţurile şi să-şi mărească profiturile pe spinarea agenţilor economici români pe care i-a adus în pragul falimentului. Falimentarea unei firme din transporturi înseamnă sute de şomeri şi lipsirea bugetului statului de importante sume de bani provenite din taxe şi impozite.COTAR solicită Guvernului o întâlnire de urgenţă, între reprzentanţii transportatorilor

 

reprezentativi la nivel naţional şi administraţia Petrom, în prezenţa prim-ministrului, în vederea impunerii unui moratoriu pentru stoparea creşterii preţurilor la carburanţi care să salveze situaţia economică deja critică.

COTAR cere Consiliului Concurenţei să finalizeze anchetă, începută acum cinci ani, privind practicile de monopol ale distribuitorilor de carburanţi, ţinând cont şi de rezultatul anchetei realizată de ANAF  al cărui rezultat a arătat că aceste creşteri de preţuri nu sunt justificate.

Nu înţelegem de ce Guvernul nu reacţionează la aceste concluzii, de ce aşteaptă ca firmele de transporturi să intre în faliment, ca numărul şomerilor să creasă şi odată cu el şi presiunea străzii. Cine vrea destabilizarea României?

COTAR cere Guvernului să-şi clarifice poziţia faţă de această situaţie gravă, generată de creşterea nejustificată a preţului la carburanţi?

Membrii COTAR, reuniţi în Adunarea Generală la sârşitul săptămânii trecute şi-au conturat deja un plan de luptă cu guvernanţii, dacă solicitările lor nu vor fi soluţionate”, potrivit unui comunicat COTAR. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.