Acasă Politic Strasbourg: Norica Nicolai, in favoarea aplicarii imediate a Directivei privind concediul de...

Strasbourg: Norica Nicolai, in favoarea aplicarii imediate a Directivei privind concediul de maternitate

DISTRIBUIȚI

105101 – 26102011 – Eurodeputatul liberal Norica Nicolai a pledat, în plenul Parlamentului European, pentru aplicarea imediată a Directivei Europene privind concediul de maternitate. Într-o dezbatere pe marginea situaţiei acestui document în privinţa căruia o parte dintre Statele Membre au ridicat obiecţii privitoare la costuri, Norica Nicolai a criticat dur retorica europeană referitoare la criza financiară motivând că familia are nevoie de încurajare într-o Europă care se luptă să-şi păstreze multiculturalismul.„Mai suntem capabili să vedem şi dincolo de criză? Mai suntem capabili să vedem interesele Europei prin ochii cetăţenilor săi şi nu printr-o realitate imediată

 care se numeşte criza economică? Dacă da, atunci cred că trebuie să încercăm să schimbăm paradigma de discurs. Nu este vorba de interesul femeilor, nu este vorba de interesul bărbaţilor şi nu este vorba nici măcar de interesul copiilor. Este vorba despre interesul societăţilor europene care trebuie să supravieţuiască şi să fie viabile. Dacă dorim să rămânem într-o formulă de naţiuni, într-o formulă în care să ne conservăm multiculturalismul şi identităţile prin noi înşine, va trebui să ne stimulăm politicile de natalitate”, a spus Norica Nicolai.

Eurodeputata liberală a insistat asupra componentei umane, afirmând că în această privinţă guvernele trebuie să ofere o perspectivă dincolo de criza financiară.

„Cred că trebuie să gândim la coeziunea europeană în cu totul alţi termeni: nu în termeni de resurse financiare, ci mai ales în termeni de resurse umane. Mai are nevoie Europa de familie? Dacă are nevoie de familie atunci trebuie să-i încurajeze pe mamă şi pe tată să fie alături de copil. Educaţia şi coeziunea socială nu sunt o chestiune de prestare de servicii pe care societatea o poate ajuta mai bine sau mai rău Dacă gândim în aceşti parametri care sunt comuni conştiinţei şi filosofiei europene, atunci nu avem decât o singură soluţie: să spunem da acestei directive, să nu încercăm să gândim într-o viziune mercantilistă, străină spiritului şi concepţiei europene şi, din punctul meu de vedere, absolut periculoasă pentru viitorul Europei”, susţine eurodeputatul liberal.

Intervenţia Noricăi Nicolai a avut loc în cadrul unei dezbateri care a vizat stadiul de adoptare a Directivei privind concediul de maternitate. Documentul, votat de Parlamentul European exact acum un an de zile, este blocat în Consiliu întrucât mai multe State Membre se opun amendamentelor promovate de eurodeputaţi privind extinderea concediului de maternitate la 20 de săptămâni, plata integrală a alocaţiilor pentru mame şi concediul de două săptămâni plătit integral acordat taţilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.