Acasă Politic Trichet: BCE a ajuns la limita posibilitatilor de sustinere a pietelor financiare

Trichet: BCE a ajuns la limita posibilitatilor de sustinere a pietelor financiare

DISTRIBUIȚI

104826 – 14102011 – Banca Centrala Europeana (BCE) a ajuns la limita posibilitatilor de sustinere a pietelor financiare, avertizeaza presedintele institutiei, Jean-Claude Trichet, al carui mandat se incheie in aceasta luna.

Trichet afirma ca rezolvarea crizei datoriilor de stat cade in sarcina guvernelor din zona euro, potrivit Financial Times.

Comentariile lui Trichet contrazic pozitiile exprimate recent de alti oficiali din conducerea BCE, care, ingrijorati ca zona euro ar putea intra intr-o noua runda de recesiune, au sugerat ca vor discuta reducerea dobanzilor la sedinta de politica monetara din noiembrie.

„BCE a facut tot ce a putut face, in circustantele extraordinare de acum. Ultima sansa de rezolvare a crizei este in mana guvernelor. Sa facem ceva care ar lasa guvernele sa scape de responsabilitate ar fi o reteta pentru esec”, a aratat Trichet.

BCE a decis saptamana trecuta sa mentina dobanda de politica moentara la 1,5%, desi unii membri din Consiliul Guvernatorilor au recomandat reducerea indicatorului pentru a stimula economia zonei euro, afectata de criza datoriilor de stat.

Trichet a aratat ca Grecia, care a reusit sa convinga unii investitori privati sa reduca principalul obligatiunilor de stat elene, reprezinta un caz special, iar toate celelalte tari europene sunt capabile sa-si respecte in totalitate obligatiile financiare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.