Acasă Politic Vaslui: 28 de politisti locali din Vaslui cercetati penal pentru delapidare si...

Vaslui: 28 de politisti locali din Vaslui cercetati penal pentru delapidare si uz de fals

DISTRIBUIȚI

104772 – 13102011 – Serviciul de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui a început o serie de cercetări care vizează 28 de angajaţi ai Poliţiei Locale Vaslui, după ce aceştia ar fi consumat nejustificat cu cele şase maşini de serviciu, în cursul anului trecut, o cantitate de aproximativ 50.000 litri de benzină, în valoare de 250.000 de lei.

Printre cei anchetaţi, care reprezintă mai bine de un sfert din totalul celor 109 poliţişti locali, se află inclusiv şeful lor, Laurenţiu Turbatu.

„La această dată, Serviciul de Investigare a Fraudelor Vaslui are în lucru un dosar penal privind modalitatea de achiziţionare şi gestionare a unor bunuri aparţinând Poliţiei Locale Vaslui. Sunt cercetaţi 28 de angajaţi ai instituţiei în cauză, pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub, citat de Mediafax.

Serviciul de Investigare a Fraudelor a început cercetările în acest caz după ce Direcţia Naţională Anticorupţie, pe adresa căreia s-a făcut plângerea penală în primăvara acestui an, şi-a declinat competenţa către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, instituţie care, la rândul ei, a transmis dosarul spre finalizare Poliţiei Judeţene Vaslui.

În ceea ce priveşte activitatea lor profesională, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a spus încă de la începerea cercetărilor de către DNA că aşteaptă finalizarea anchetei şi, în funcţie de rezultatul acesteia, va lua măsuri disciplinare împotriva celor vinovaţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.