Acasă Politic Atena: Premierul guvernului Greciei a demisionat

Atena: Premierul guvernului Greciei a demisionat

DISTRIBUIȚI

105366 – 07112011 – Premierul elen Giorgios Papandreou si liderii opozitiei au cazut de accord, dupa discutii prelungite, sa creeze un guvern de uniune nationala, care sa nu fie condus, insa, de actualul prim-ministru.

Anuntul a fost facut duminica seara printr-un comunicat de presa remis de administratia prezidentiala, discutiile fiind mediate de seful statului elen.

Papandreou si liderul opozitiei, Antonis Samaras, se vor intalni si luni pentru a pune la punct ultimele detalii. Dupa intalnire este asteptata si anuntarea numelui noului premier.

Noul guvern va ramane in functie in urmatoarele luni, pentru a pune la punct un acord cu Uniunea Europeana privind datoria suverana, pas pe care liderii europeni il considera crucial in rezolvarea problemelor zonei euro.

Papandreou si-a atras antipatia liderilor UE, dar chiar si a propiului partid, dupa ce la inceputul acestei saptamani, dupa ce Europa stabilise un plan de ajutor pentru Grecia, a anuntat organizarea unui referendum prin care poporul sa spuna ce solutii sa fie alese pentru evitarea falimentului tarii. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.