Acasă Politic Bucuresti: ITM Ilfov a intensificat controalele pentru depistarea muncii “la negru”

Bucuresti: ITM Ilfov a intensificat controalele pentru depistarea muncii “la negru”

DISTRIBUIȚI

105372 – 07112011 – Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Ilfov informează că în luna octombrie a. c. a efectuat controale în domeniile de activitate cu o mai mare incidenţă în utilizarea muncii fără forme legale de angajare. Au fost verificate zilnic societăţi comerciale de pe raza judeţului Ilfov în vederea identificării şi combaterii cazurilor de muncă fără forme legale, de către echipele mixte de control formate din inspectori de muncă din cadrul ITM Ilfov, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ilfov, Inspectoratului de Poliţie al Judetului Ilfov şi Gărzii Financiare Ilfov. Au fost depistate 35 persoane care nu aveau întocmite contracte individuale de muncă, aplicându-se amenzi în valoare de 150.000 lei.

 

 

           De asemenea, au fost depistate trei societăţii comerciale care aveau la muncă mai mult de cinci persoane desfăşurând activitate fără forme legale de angajare, pe raza localităţilor Cernica (confecţii), Afumaţi (panificaţie) şi Berceni (construcţii). Deoarece, savârşirea acestei infracţiuni atrage răspunderea penală a angajatorilor, ITM Ilfov a întreprins demersurile necesare către Parchet, pentru toate cele trei societăţi comerciale de pe raza judeţului Ilfov, fiecare societate având mai multe de cinci persoane găsite la muncă.

           În conformitate cu Legea nr.53/2003-Codul Muncii republicată ‘’se consideră infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la unu la doi ani sau cu amendă penală primirea la muncă a mai mult de cinci persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă. ‘’

În data de 31 octombrie 2011, ITM Ilfov în colaborare cu Oficiul Român pentru Imigrări, au efectuat o descindere în centrul comercial din comuna Dobroieşti. Inspectorii de muncă din domeniul relaţiilor de muncă şi securitate şi sănătate în muncă au verificat standurile comerciale existente în cadrul complexului şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 68.000 lei. Inspectorii de muncă din cadrul serviciului securitate şi sănătate în muncă, constatând pericole iminente, au sistat activitatea unei societăţii comerciale şi au oprit două din funcţiune.

În urma acestor acţinuni din luna octombrie 2011, ITM Ilfov a aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare toatală de 485.000 lei.

ITM Ilfov reaminteşte că, având în vedere schimbările legislative din luna mai a.c., vor fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei, inclusiv angajaţii care muncesc “la negru”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.