Acasă Politic Bucuresti: Presedintele Comisiei senatoriale pentru politica externa face o vizita in teritoriile...

Bucuresti: Presedintele Comisiei senatoriale pentru politica externa face o vizita in teritoriile palestiniene

DISTRIBUIȚI

105458 – 11112011 – Preşedintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlăţean, l-a primit joi pe ambasadorul statului Palestina în România, Ahmad Bader.

Cei doi oficiali au analizat ultimele evoluţii ale procesului de pace din Orientul Mijlociu şi respectiv din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Ambasadorul statului Palestina a prezentat o serie de puncte importante care constituie poziţia Palestinei referitoare la angajarea unui proces de negocieri directe între partea palestiniană şi cea israeliană. A fost evidenţiată poziţia autorităţilor palestiniene la continuarea „implantărilor evreieşti” din „zona ocupată”. Ambasadorul palestinian a afirmat că stoparea construcţiei implantărilor pentru cel puţin două – trei luni ar constitui un semnal că se doreşte reluarea concretă a negocierilor.

În cadrul întâlnirii a fost subliniată importanţa dialogului politic din cadrul Subcomisiei pentru Orientul Mijlociu a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la care participă ca invitaţi permanenţi delegaţiile parlamentare ale Knesset-ului israelian şi a Consiliului Legislativ palestinian, precum şi agenda de lucru a Comisiei în partea de final a acestui an.

În final, au fost trecute în revistă elementele de agendă ale vizitei oficiale a preşedintelui Comisiei pentru politică externă în teritoriile palestiniene, programată în cursul săptămânii viitoare, la invitaţia secretarului general al Consiliului Legislativ Palestinian. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.