Acasă Politic Bucureşti: Pe hârtie, senatorii au mult de lucru

Bucureşti: Pe hârtie, senatorii au mult de lucru

DISTRIBUIȚI

105714 – 21112011 – Biroul Permanent al Senatului a aprobat toate punctele înscrise pe ordinea de zi, a repartizat comisiilor permanente 46 de propuneri şi iniţiative legislative înregistrate şi a stabilit programul de lucru, cu şedinţe de plen în zilele de 28 şi 29 noiembrie, pe 30 noiembrie urmând ca parlamentarii să desfăşoare activităţi în teritoriu, a declarat vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, la finele şedinţei forului de conducere al instituţiei, desfăşurată astăzi. În cadrul şedinţei a fost prezentată scrisoarea preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, însuşită de Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat, prin care se solicită constituirea unei comisii de anchetă pentru verificarea modului în care prefectul judeţului îşi exercită atribuţiunile. Membrii Biroului Permanent au luat act de solicitarea de prelungire a termenelor pentru avizarea unor acte normative, adresată de Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO şi Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări. De asemenea, senatorii au fost informaţi că un număr de 85 de propuneri şi iniţiative legislative au termen de dezbatere data de 30 noiembrie, existând pericolul ca acestea să fie trecute prin procedură de aprobare tacită.

Forul de conducere al Senatului a luat act de cotizaţiile pe care cele două Camere ale Parlamentului trebuie să le depună în legătură cu apartenenţa la diferite organizaţii internaţionale la care România este parte şi a aprobat solicitarea unui senator privind cumulul calităţii de parlamentar cu cea de lector asociat.

Vicepreşedintele Senatului a arătat că Biroul Permanent a luat act de propunerile grupurilor parlamentare pentru constituirea comisiei privind problematica datoriilor istorice ale Germaniei către România şi a aprobat toate memorandumurile interne prezentate de Secretariatul General, inclusiv pe cele referitoare la activităţile parlamentare externe. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.