Acasă Politic Cluj-Napoca: Apostu pregatea noi infractiuni

Cluj-Napoca: Apostu pregatea noi infractiuni

DISTRIBUIȚI

105584 – 16112011 – Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost arestat preventiv deoarece exista date potrivit carora acesta „incearca sa zadarniceasca aflarea adevarului” si pregatea „savarsirea unei noi infractiuni”, se arata in motivarea Curtii de Apel Cluj. In plus, potrivit magistratilor, exista probe ca lasarea inculpatilor din acest dosar in libertate prezinta un pericol pentru ordinea publica. „(…) în ceea ce il priveste pe inculpatul A. S. (Sorin Apostu), probatoriul cauzei arata ca, in coniventa cu sotia sa, invinuita A. M.U., inculpatul a incercat sa disimuleze actele de coruptie savarsite, prin crearea unei aparente de legalitate sub forma unor contracte de consultanta juridica, incercand astfel sa zadarniceasca aflarea adevarului.

 

Conduita de disimulare, de incercare a ascunderii urmelor faptelor de coruptie, o regasim si in discutiile la care s-a facut referire anterior, cand, dupa luarea masurii arestarii vicepresedintelui Consiliului Judetean Cluj, inculpatul se credea vizat de eventuale cercetari penale si lua masuri suplimentare de prevedere”, se arata in motivarea instantei.

Mai mult, din probatoriul dosarului rezulta ca, „la intelegere cu invinuita D.A., inculpatul A. S. pregatea savarsirea unei noi infractiuni, prin inlesnirea obtinerii de catre societatea acesteia, SC G. F. SRL a unui nou contract de asigurare al parcului auto al RATUC Cluj Napoca pentru anul 2012, urmarind obtinerea in continuare de foloase necuvenite urmare a faptelor sale de coruptie si  doar interventia organelor de urmarire penala a reusit sa curme activitatea infractionala a inculpatului”.

„In ce priveste pericolul social, ca temei de arestare, el este prezent si rezida din modul in care inculpatul a actionat, din lipsa de responsabilitate de care a dat dovada prin desconsiderarea a ceea ce inseamna actul de management al institutiei Primariei Municipiului Cluj Napoca, din scopul urmarit, respectiv, obtinerea unor sume insemnate de bani”, se mai arata in motivatia Curtii de Apel. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.