Acasă Politic Craiova: Sase persoane audiate pentru inselaciune, santaj, lipsire de libertate si talharie

Craiova: Sase persoane audiate pentru inselaciune, santaj, lipsire de libertate si talharie

DISTRIBUIȚI

105779 – 23112011 – Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări faţă de şase învinuiţi, din municipiul Piteşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie.

        Potivit procurorilor, cei şase au constituit un grup infracţional organizat având ca scop acordarea de împrumuturi cu dobândă între 20-100% pe lună unor persoane fizice din judeţele Olt şi Argeş. Ulterior, prin ameninţare şi acte de violenţă, victimele au fost obligate să semneze chitanţe olografe sau acte notariale prin care să ateste primirea unor sume de bani de o valoare mult mai mare drept împrumut şi au fost deposedate de bunuri mobile şi imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rude apropiate (părinţi, fraţi).

        Prejudiciul cauzat de membrii grupului este de peste 300.000 euro.

       Procurorii DIICOT. au efectuat miercuri dimineata opt percheziţii domiciliare în municipiul Piteşti şi în comuna Moşoaia, judeţul Argeş, în urma cărora au fost aduse şase persoane pentru audieri la sediul DIICOT Craiova.

        Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul  I.G.P.R. şi B.C.C.O. Craiova, iar suportul tehnic  a fost asigurat de către S.R.I. – Direcţia Judeţeană Argeş. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.