Acasă Politic Iasi: Politist prin in flagrant in timp ce primea mita de la...

Iasi: Politist prin in flagrant in timp ce primea mita de la un taximetrist

DISTRIBUIȚI

105780 – 23112011 – Poliţiştii judiciari din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi şi cu sprijinul tehnic al Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Iaşi, au prins în flagrant, pe 22 noiembrie a. c., un agent de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Iaşi – Secţia 3, în timp ce primea, de la un taximetrist, 200 lei cu titlu de mită.

În cursul zilei de 22 noiembrie, un taximetrist a fost oprit în trafic de către o patrulă mobilă din cadrul compartimentului de ordine publică a Poliţiei municipiului Iaşi – Secţia 3 şi, pentru a nu fi sancţionat la regimul rutier cu amendă şi suspendarea permisului, cei doi agenţi de poliţie i-au pretins acestuia suma de 200 lei. Întrucât taximetristul nu deţinea suma pretinsă, unul din cei doi agenţi de poliţie i-a reţinut permisul de conducere şi cartea de identitate, menţionând că i le va restitui în momentul primirii banilor. Agentul i-a dat un termen de două ore, indicându-i un număr de telefon mobil la care putea fi contactat.

În baza denunţului taximetristului, a fost organizat flagrantul, agentul de poliţie fiind surprins în momentul primirii sumei de 200 lei şi restituirii celor două documente.

Procurorul a dispus începerea urmăririi penale împotriva agentului de poliţie, pentru săvârşirea infracţiuni de luare de mită. Nu s-a dispus reţinerea, întrucât agentul în cauză a recunoscut fapta.

Cercetările continuă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie extinsă urmărirea penală şi cu privire la cel de-al doilea agent de poliţie, care făcea parte din patrulă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.