Acasă Politic Alba Iulia: Biblioteca ambulanta pentru locuitorii judeţului Alba

Alba Iulia: Biblioteca ambulanta pentru locuitorii judeţului Alba

DISTRIBUIȚI

106299 – 14122011 – În curând, pe şoselele judeţului Alba, va putea fi admirat primul Bibliobus, un autovehicul de animaţie culturală, primit în dar din Franţa.

Vehiculul, un fel de bibliotecă mobilă, a fost donat cu titlu gratuit de partenerii francezi – Consiliul General al departamentului La Manche din Franţa, urmând a fi folosit de Consiliul Judeţean Alba pentru dinamizarea şi multiplicarea acţiunilor sale culturale.

Autobuzul va fi utilizat, în principal, pe trei axe: bibliotecă mobilă – pentru schimbul de cărţi între Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” şi bibliotecile din teritoriul judeţului Alba, în special din mediul rural, vehicul educaţional – prin implicarea în activităţi educaţionale destinate învăţării limbii franceză, vehicul de animaţie culturală – prin implicarea în programele şi acţiunile culturale ale Consiliului Judeţean Alba.

Consiliul Judeţean Alba a anunţat că joi, 15 decembrie, în faţa clădirii care adăposteşte administraţia judeţeană, în prezenţa unei delegaţii oficiale a Consiliului General al Departamentului La Manche, va fi tăiată panglica inaugurală, urmând ca apoi să fie semnate actele oficiale de donaţie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.