Acasă Politic Bucuresti: Adrian Crit, numit sef al Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti

Bucuresti: Adrian Crit, numit sef al Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti

DISTRIBUIȚI

106296 – 14122011 – Fostul director general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) Adrian Crit a fost numit, marti, prin ordin al ministrului Anca Boagiu, director general si presedinte al Consiliului de conducere al nou infiintatei Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti (AMTB) din subordinea Ministerului Transporturilor.

Autoritatea, nou-infiintata in subordinea Ministerului Transporturilor, prin OG nr. 21/30.08.2011, este desemnata sa asigure politica privind planificarea strategica, monitorizarea si avizarea activitatilor privind autorizarea, organizarea si controlul functionarii serviciilor de transport public de calatori in zona metropolitana Bucuresti, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale si transport naval. AMTB include tot transportul public de suprafata, metroul, dar si calea ferata din jurul Capitalei. De anul viitor, va exista un tarif unic, uniformizat pentru toate mijloacele de transport in comun pe care le coordoneaza AMTB.  Autoritatea se va ocupa si de controlarea si avizarea licentelor de maxi-taxi. AMTB este ordonator tertiar de credite si se finanteaza de la bugetul de stat, prin bugetul MTI. RATB si Metrorex vor avea in continuare propriile strategii si bugete, dar Autoritatea va coordona activitatea la nivel metropolitan – municipiul Bucuresti si judetul Ilfov.

Pe 8 noiembrie a. c., Adrian Crit a fost revocat de consilierii municipali din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al RATB, doua zile mai tarziu fiind inlocuit cu Viorel Popescu la sefia RATB. Adrian Crit fusese desemnat reprezentant in Consiliul de Administratie al RATB in 6 martie 2009, de catre CGMB, iar in iunie 2010, a fost numit la conducerea RATB, in locul lui Gheorghe Aron. Anterior, el a fost director tehnic la Registrul Auto Roman. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.