Acasă Politic Bucuresti: ANSVA si-a adus aminte ca vin sarbatorile de iarna

Bucuresti: ANSVA si-a adus aminte ca vin sarbatorile de iarna

DISTRIBUIȚI

 In parcurile bucurestene, insa, produsele “traditionale” se vand si se consuma fara o minima igiena, punand in pericol sanatatea consumatorilor 106199 – 11122011- De asemenea, a fost stabilită şi organizarea unui serviciu de permanenţă, ceea ce presupune afişarea unui program de lucru, persoanele responsabile şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

Unităţile din structura DSVSA judeţene aprobate să efectueze examinarea tricineloscopică vor fi sigurate cu echipamente şi aparatură necesare realizării acestui tip de analiză.

Din păcate, inspecorii închid ochii la târgurile organizate, pe picior, în diferite zone ale Capitalei (în special în parcuri, între blocuri, şi nu numai, cu aşa-zise produse ecologice, manifestări unde, nu numai evaziunea ficală e la ea acasă, ci şi lipsa bunului simţ. La astfel de târguri se vând şi se consumă băuturi alcoolice şi mâncăruri gătite fără respectarea minimelor norme elementare, comercianţii “tradiţionali” încasând zeci de mii de lei zilnic de pe urma naivilor care le cumpără produsele.

Deşi ar trebui, inspectorii ANSVA nu verifică condiţiile sanitare veterinare de funcţionare a unităţilor care procesează, depozitează şi comercializează produse de origine animală, care au fost autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, a mijloacelor de transport pentru produsele de origine animală şi non-animală, nu verifică respectării condiţiilor de depozitare a produselor de origine animală şi non-animală, nu verifică respectarea cerinţelor referitoare la marcarea şi certificarea cărnii, şi, respectiv, la marcarea produselor din carne.

ANSVA ne atenţionează că este interzisă tăierea animalelor în scopul comercializării cărnii sau a produselor rezultate pentru consum public în alte locuri sau spaţii decât cele autorizate sanitar veterinar şi comercializare produselor de origine animală în alte locuri decât cele autorizate sau înregistrate sanitar veterinar. Dar, inspectorii inchid ochii atunci când în Parcul Sebastian, de exemplu, cu voie de la primarul Marian Vanghelie, se taie porcul, se bea ţuică fiară sau boul la proţap, la câţiva metri faţă de blocurile de locuit, devine obinuinţă. – 

www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.