Acasă Politic Bucuresti: Fost director al Agentiei de Prestatii Sociale Olt in incompatibilitate

Bucuresti: Fost director al Agentiei de Prestatii Sociale Olt in incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

106039 – 05122011 – Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către fostul director coordonator în cadrul Direcţiei Generale de Muncă şi Protecţie Socială Olt, Nicolae Cătălin Davidescu.

Potrivit reprezentanţilor ANI, în urma evaluărilor demarate la 16 noiembrie 2010, s-a constatat că Nicolae Cătălin Davidescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 mai 2009 – 30 noiembrie 2009, întrucât a deţinut simultan funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local Scorniceşti,  iunie 2008 – iunie 2010, funcţia  de  director coordonator în cadrul Direcţiei Generale de Muncă şi Protecţie Socială Olt (în prezent, Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Olt), între 25 mai 2009 – 30 noiembrie 2009, şi calitatea de administrator în cadrul S.C. Loctrans S.A., din 29 decembrie 2008 până în prezent, încălcând, astfel, prevederile art. 94, alin. (2), lit. a) şi c) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, conform dispoziţiilor art. 94, alin. (2), lit. a) şi c) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare: „funcţionarii publici nu pot deţine  alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice şi în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoana fizică autorizată”.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.