Acasă Politic Bucuresti: Frontiera cu Ucraina ramane cea mai “activa” din punct de vedere...

Bucuresti: Frontiera cu Ucraina ramane cea mai “activa” din punct de vedere infractional

DISTRIBUIȚI

106555 – 23122011- În perioada ianuarie – noiembrie 2011, poliţiştii de frontieră au constatat, în zona de competenţă, 22.992 fapte ilegale. Dintre acestea, 8.434 fapte au fost de natură penală – infracţiuni şi 14.558 fapte de natură contravenţională, cuantumul amenzilor aplicate fiind în valoare de 4.025.412 lei.

Cele mai multe infracţiuni au fost înregistrate în domeniul migraţiei ilegale de persoane, contrabandei cu bunuri de larg consum şi fals şi uz de fals.

Faţă de perioada similară a anului trecut, în acest an se constată o creştere a infracţiunilor constatate de poliţiştii de frontieră cu aproximativ 14,5%.

Astfel, se constată creşterea, în acest an, a infracţiunilor de contrabandă şi fraudă vamală constatate de poliţiştii de frontieră, cu aproximativ 85%, o creştere cu 83,5% a infracţiunilor de natură economico-financiară şi o creştere cu aproximativ 32% a infracţiunilor de trecere sau tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

În ceea ce priveşte frontiera cea mai “activa” din punct de vedere infracţional, graniţa cu Ucraina se situează, pe primul loc, cu 1.857 fapte ilegale constatate, urmată de cea cu Ungaria, cu 1.660 fapte şi frontiera cu Republica Moldova, cu 1.373 fapte.

Din punct de vedere al cetăţeniei, persoanele care au comis infracţiuni şi care s-au ales cu dosare penale întocmite de poliţiştii de frontieră au fost atât români cât şi străini, dintre aceştia, cei mai mulţi provenind din Republica Moldova, Algeria, Ucraina, Bulgaria etc.

În materie de constatare şi sancţionare a faptelor contravenţionale, în perioada analizată au fost constatate un număr de 14.558 fapte de natură contravenţională şi s-au aplicat amenzi în valoare de 4.025.412 lei.- www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.