Acasă Politic Bucuresti: Primaria Capitalei cauta ac de cojocul taximetristilor evazionisti

Bucuresti: Primaria Capitalei cauta ac de cojocul taximetristilor evazionisti

DISTRIBUIȚI

106058 – 06122011 – Reprezentantii Primariei Capitalei si cei ai distribuitorilor de aparate de taxat fiscale au avut luni o intalnire in cadrul careia s-a dorit identificarea unor solutii tehnice menite sa reduca evaziunea fiscala in cazul aparatelor de taxat utilizate de catre conducătorii auto care practică activitatea de transport persoane în regim de taxi.

Aceasta intalnire a avut loc in urma discutiilor pe care primarul general Sorin Oprescu le-a avut in ultima perioada cu reprezentanti ai taximetristilor. 

In cadrul acestei intalniri s-a abordat si problema functionarii corecte a aparatelor de taxat, care, in unele situatii, sunt modificate ilegal, situatie care produce prejudicii de natura fiscala atat clientilor cat si bugetului local.

Astfel, pentru remedierea acestei situatii, s-a propus constituirea unei comisii formată din reprezentanţii distribuitorilor de aparate de taxat fiscale, ai Ministerului de Finanţe, Biroul Român de Metrologie Legală şi reprezentanţii Municipalităţii, care îşi va începe activitatea săptămâna viitoare. La aceasta data, urmeaza să fie propuse soluţii tehnice de diminuare a acestor fenomene.

După definitivarea soluţiilor tehnice, comisia de lucru va înainta organelor abilitate în luarea deciziilor administrative, propunerile de aprobare a noilor reglementari referitoare la aceste aparate.

Printre problemele identificate in ceea ce priveste aparatele de taxat (probleme identificate din reclamatiile cetatenilor si chiar si din partea unor taximetristi care platesc in mod legal taxele si impozitele catre stat), se numara introducerea de impulsuri false, prin dispozitive externe neautorizate (in jargon denumite “maimuţă”) care produc efecte negative de creştere nejustificată a sumelor încasate de la clienţi, şi elemente de evaziune fiscală – prin folosirea unor dispozitive (denumite in jargon “cuarţ”) şi neconsemnarea şi neimpozitarea sumelor reale încasate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.