Acasă Politic Timisoara: Comisar sef de Politie trimis in judecata pentru trafic de influenta

Timisoara: Comisar sef de Politie trimis in judecata pentru trafic de influenta

DISTRIBUIȚI

106057 – 06122011 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Dorin Militaru, ofiţer de poliţie cu gradul de comisar şef, şef al Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al IPJ Caraş – Severin, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată, şi a Loredanei Monica Miulescu în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă, în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2007, Militaru, la acel moment comandant al Centrului Militar Judeţean Caraş Severin, a pretins şi primit de la un denunţător 1.000 de euro pentru a-l sprijini să ocupe în mod nelegal un post de pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş Severin. Concret, Militaru i-a dat asigurări denunţătorului că va interveni pentru promovarea probelor scrise prin furnizarea răspunsurilor de către o persoană implicată în organizarea concursului. Pentru că denunţătorul nu a reuşit să ocupe postul menţionat mai sus, Militaru i-a restituit acestuia suma de 1.000 de euro. În plus, în cursul anului 2009, Militaru, de astă dată în calitate de şef al Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al I.P.J. Caraş Severin, s-a oferit să îl ajute pe denunţător să câştige concursul pentru ocuparea unui post de agent de poliţie în cadrul I.P.J. Caraş Severin. În acest sens, Militaru i-a prezentat-o pe Loredana Monica Miulescu susţinând că aceasta poate interveni pe lângă o persoană cu funcţie de conducere în cadrul Poliţiei Române pentru a câştiga concursul pentru ocuparea postului de agent de poliţie. În acest scop, Miulescu a pretins şi primit de la denunţător, în două tranşe, 5.000 de euro. Toate aceste demersuri au rămas fără rezultat deoarece denunţătorul a aflat că a fost sistată procedura de ocupare a postului respectiv. Pentru a ascunde faptul că banii pretinşi sunt obiect al infracţiunii de trafic de influenţă, Miulescu a redactat două înscrisuri în care a consemnat în mod nereal că suma de 5.000 de euro primită de la denunţător a fost acordată cu titlu de împrumut. De asemenea, tot în cursul anului 2009, Militaru i-a pretins unei persoane suma de 5.000 de euro pentru a interveni, prin intermediari, pe lângă persoane din conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru ca fiul acestei persoane să promoveze în mod fraudulos acelaşi concurs pentru ocuparea unui post de agent de poliţie. În mod similar cu situaţia anterioară, Militaru i-a prezentat-o persoanei respective pe Miulescu care urma să se ocupe de mituirea persoanelor din conducerea MAI şi care a primit suma de 5.000 de euro în acest scop. Cu toate acestea, fiul persoanei care a dat banii nu a fost angajat în cadrul Poliţiei Române.

Magistratii timisoreni au decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor doi, măsură prelungită ulterior.

Bunurile lui Dorin Militaru au fost sechestrate în vederea confiscării. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Caraş – Severin. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.