Acasă Politic Bucuresti: Protectia Consumatorilor recomanda mare atentie la cumpararea produselor de sezon

Bucuresti: Protectia Consumatorilor recomanda mare atentie la cumpararea produselor de sezon

DISTRIBUIȚI

106274 – 13122011 – Consumatorii trebuie sa fie foarte atenti cand cumpara produse alimentare de sezon, deoarece aproximativ 80 la suta din agentii economici verificati au avut abateri, potrivit presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu.

ANPC a derulat un control la produsele de sezon – carne, produse din carne, patiserie etc – la care au participat 1.000 de agenti ai ANPC. 

„Comerciantii incearca sa isi goleasca rafturile, stiind ca oamenii sunt doritori sa cumpere si, din graba sau comoditate, nu citesc eticheta si termenul de expirare”, a comentat Cerbulescu.

„Foarte multi operatori economici, atat cei care distribuie, dar si cei care comercializeaza au introdus acele mate care se folosesc la carnati, burtile de animale. Operatorii incearca sa vanda aceste produse si nimeni nu ii opreste, dar atentie foarte mare. De multe ori, am constatat ca, fiind ambalate la un anumit metraj, controalele au constatat ca acei zece metri nu erau in nici un caz zece metri si calitatea nu respecta legislatia”, a explicat presedintele ANPC. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.