Acasă Politic Targu Mures: Sefi de ocoale silvice saltati de procurorii de la Crima...

Targu Mures: Sefi de ocoale silvice saltati de procurorii de la Crima Organizata

DISTRIBUIȚI

106272 – 13122011 – Sume importante de bani, zece autoturisme, un autobuz, cinci utilaje pentru exploatarea lemnului, aparatură electronică, foarte multe medii de stocare a datelor informatice, 15 arme de vânătoare, cantităţi impresionante de muniţie pentru arme de vânătoare, trofee de vânat, au fost confiscate luni de procurorii DIICOT Târgu Mureş în urma unei acţiuni de amploare pentru destructurarea unui grup înfracţional organizat specializat în exploatarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos, precum şi în evaziune fiscală, potrivit Citynews.

Printre inculpaţi se află şi cinci persoane care îndeplineau funcţii de conducere sau de control în cadrul ocoalelor silvice din zona judeţelor Harghita şi Mureş, precum şi în cadrul I.T.R.S.V. Braşov

Procurorii DIICOT au efectuat 17 percheziţii domiciliare, , la sediul social al unui număr de trei societăţi comerciale şi  la locul de muncă a unui număr de 11 inculpaţi, aflate pe raza judeţelor Harghita şi Mureş .

În dosar sunt cercetate 13 persoane implicate constituirea, aderarea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat specializat în activităţi ilegale de exploatare, prelucrare şi comercializare a materialului lemnos, precum şi activităţi infracţionale pe linie economică, în sensul evaziunii fiscale în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, a spălării de bani de aproximativ 2,5 milioane de lei şi a înşelăciunii de 244.255 lei.

Pe lângă aceste acuzaţii, procurorii DIICOT au stabilit că înculpaţii au luat şi au dat mită suma de 606.505 lei şi doua autoturisme Mercedes SLK şi respectiv Toyota cu valoare de catalog  însumată de 55.697 euro.

Un număr de 11 persoane au fost aduse cu „mandat de aducere” la sediul DIICOT Tg. Mureş unde au fost audiate, faţă de un număr de şase persoane punându-se în mişcare acţiunea penală şi fiind reţinute, iar faţă de restul persoanelor fiind luată măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara.

Marţi s-a formulat propunere de arestare preventivă faţă de un număr de cinci inculpaţi, propunere care se va înainta Tribunalului Mureş. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.