Acasă Politic Bucureşti: Evaziune fiscală la Academia de Poliţie

Bucureşti: Evaziune fiscală la Academia de Poliţie

DISTRIBUIȚI

Firma comisarului şef Emil Manta vinde zarzavaturi Academiei 106268 – 13122011 – Un control desfăşurat recent la Academia de Poliţie „Alexandru  Cuza” a scos la iveală grave nereguli financiare la două societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în interiorul instituţiei de învăţământ a Ministerului Administraţiei şi Internelor.  Potrivit informaţiilor obţinute de Ziua Veche, cele două firme care au făcut obiectul controlului Poliţiei Investigarea Fraudelor comercializează produse de alimentaţie publică pentru personalul Academiei fără documente legale. Sursele publicaţiei suţin că reprezentanţii Academiei de Poliţie au închiriat două spaţii comerciale prin bunavoinţa comisarului şef de poliţie Emil Manta, director general administrativ al Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”,

  unor firme din judeţul Prahova, judeţ de unde comisarul şef a venit la Băneasa. Emil Manta a fost adjunct al şefului Şcolii de Poliţie Vasile Lascar din Câmpina.

În urma controlului efectuat în ziua de 9 decembrie 2011, reprezentanţii Poliţiei Investigarea Fraudelor au constatat că în cele doua spaţii comerciale se vindeau produse fără documente de provenienţă, fără a se elibera bon fiscal, fără acte de intrări şi ieşiri, deci, mai simplu, făceau evaziune fiscală. Într-unul dintre spaţii se pregăteşte mâncare gătită şi pizza pentru studenţii Academiei. Aici nu nu fost găsite documente privind data de procurare a produselor perisabile, documente de provenienţă etc, iar în celălalt spaţiu se vând produse de patiserie şi băuturi răcoritoare. Nici aici nu s-au găsit documente de provenienţă a mărfii. De asemenea, angajaţii nu aveau forme legale, contract individual de muncă. Serviciul Investigarea Fraudelor a confiscat toată marfa găsită şi a aplicat amenzi celor două societati.

Comisarul şef Emil Manta a pus că nu ştie nimic de controlul desfăşurat deoarece a fost în concediu, dar nu a negat faptul că îi cunoaşte pe patronii celor două firme care au fost amendate. El a mai spus că dacă se va dovedi că s-au comis ilegalităţi vor fi luate măsuri. Manta susţine că închirierea spaţiilor comerciale s-a făcut legal şi că din chirii se obţin aproximativ 10.000 de lei pe lună. Suse din interiorul Academiei au precizat că înainte ca cele două spaţii să fie închiriate, ele erau destinate tot comerţului, care era făcut direct de Academia de Poliţie cu angajaţi proprii şi preţuri fără adaos comercial. După ce au venit cele două firme acuzate de evziune fiscală, preţurile produselor au crescut semnificativ. Comisarul şef Emil Manta susţine că dacă studenţilor li se par mari preţurile pot merge în oraş să mănânce că au bilet de voie. Interesant, nu?

Manta nu scapă nici el de acuzaţii. El încalcă Statutul poliţistului (Legea nr.360/2002) deoarece a fost iniţial asociat la SC Cartagris Limited, Bucureşti, deţinând 50% din părţile sociale, după care a devenit administrator, iar în final asociat unic prin cumpărarea celorlalte părţi sociale de la Liviu Dumitru Rădoi. (Monitorul Oficial nr. 631/24.02.2011). Manta mai este asociat la SC Esmal Evaluări SRL, deţinând părţi sociale în valoare de 25%, împreună cu fratele Alexandru Mant, Silviu Săftoiu şi Elena Manta (soţie) (Monitorul Oficial partea a V-a din 22 martie 2010). Gurile rele susţin că firma sa vinde zarzavaturi Academiei pentru prepararea hranei studenţilor. Toate spaţiile din Academie au fost închiriate unor firme din Prahova şi tot firme din Prahova au asfaltat platoul şi aleile Academiei. În schimb, pentru studenţi nu există un fond de carte, cum ar fi firesc. Nu în ultimul rând, unele cadre susţin că limbajul acestui comisar şef este josnic, acesta aducând jigniri atât studenţilor, cât şi angajaţilor Academiei (“Cadrele didactice mă p.s pe ele”, “Ca să mă muscaţi de c.r trebuie să aveţi dinţii ascuţiţi”). – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.