Acasă Politic Cluj-Napoca: Calin Stoia, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Cluj-Napoca: Calin Stoia, trimis in judecata pentru trafic de influenta

DISTRIBUIȚI

106475 – 21122011 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Călin Mihai Stoia, în stare de arest preventiv în altă cauză, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, pe 28 august 2011, Stoia a lăsat să se creadă faţă de un denunţător că are influenţă, prin intermediul unor persoane, asupra unor funcţionari publici cu atribuţii de decizie în cadrul Guvernului României pe care îi poate determina să aprobe alocarea prin hotărâre de Guvern a unei sume de bani pentru Primăria comunei Ioneşti, judeţul Vâlcea, provenite din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2011.

Demersul denunţătorului s-a realizat în numele reprezentanţilor unei societăţi comerciale care erau interesaţi în decontarea unor lucrări de reabilitare a unor drumuri comunale efectuate în perioada 2008 – 2009. Stoia i-a comunicat denunţătorului că va interveni doar dacă persoanele care urmau să facă demersuri pe lângă funcţionarii publici în cauză vor primi 100.000 de euro, adică 10% din valoarea totală a sumei solicitate. Cu toate acestea, Primăria comunei Ioneşti nu a primit în anii 2010 şi 2011 sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Pe 11 noiembrie 2011, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a lui Stoia în cauza penală în care se fac cercetări şi faţă de primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.