Acasă Opinii/Analize Sondaj de opinie INSCOP Research: TOP 10 personalități politice – Notorietate și...

Sondaj de opinie INSCOP Research: TOP 10 personalități politice – Notorietate și încredere

DISTRIBUIȚI

 172254 – 29052024 –  Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în mai 2024, Mircea Geoană conduce în clasamentul încrederii, urmat de Emil Boc și Victor Ponta.

Datele au fost culese în perioada 20 – 25 mai 2024. Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

„Datele relevă că doi lideri care nu sunt implicați direct în viața politică națională și anume: secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, respectiv primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc conduc detașat în clasamentul încrederii. Cei doi se mențin în vârful acestei ierarhii de peste jumătate de an, ceea ce scoate în evidență atât starea de nemulțumire, cât și o anumită preferință consistentă a populației României pentru repere politice neimplicate direct în conducerea țării în acest moment. Pe de altă parte, nici liderii politici care conduc partidele de opoziție nu reușesc deocamdată să atingă niveluri foarte ridicate de încredere, iar în cazul liderului USR, nici de notoritate, chiar dacă e în ușoară creștere în comparație cu măsurători anterioare, ” a declarat Remus Ștefureac – director INSCOP Research.

Mircea Geoană conduce în clasamentul încrederii, 37% dintre participanții la sondaj declarând că au încredere destul de multă și foarte multă în Secretarul General Adjunct al NATO. Spun că au auzit de Mircea Geoană 89.1% dintre respondenți. În clasamentul încrederii urmează Emil Boc cu 36.3% încredere destul de multă și foarte multă (notorietate 90.9%), respectiv Victor Ponta cu 24.9% încredere destul de multă și foarte multă (notorietate 96.4%). Clasamentul este continuat de Marcel Ciolacu cu un capital de încredere de 24% (notorietate 94.2%), Nicolae Ciucă cu 20% (notorietate 82.6%), George Simion cu 19.8% (notorietate 82.8) și Diana Șoșoacă cu 18.5% (notorietate 95%).  În Dacian Cioloș au încredere destul de multă și foarte multă 15.8% dintre participanții la sondaj (notorietate 84.5%), în Mihai Tudose au încredere 13.5% (notorietate 54.8%), iar în Cătălin Drulă 9.5% (notorietate 46.7%).

https://www.inscop.ro/wp-content/uploads/2024/05/29.05.24-Sondaj-INSCOP-News.ro-Incredere-si-Notorietate-personalitati.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.