Acasă Politic Sase condamnari la inchisoare in dosarul spagii de la Vama Halmeu

Sase condamnari la inchisoare in dosarul spagii de la Vama Halmeu

DISTRIBUIȚI

105995 – 02122011 – Fostul şef al Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, care şi-a cumpărat funcţia cu 130.000 euro, a fost condamnată la patru ani şi jumătate de închisoare. Omul de afaceri Liviu Florian, care a intermediat şpaga, a fost condamnat la 6 ani şi jumătate de închisoare. Alte trei persoane implicate în dosar au primit pedepse de până la patru ani de închisoare, potrivit Antena 3. Liviu Florian a primit, în 2009, 130.000 de euro de la Nicoleta Dobrescu. În schimbul banilor, urma să intervină pe lângă şeful Vămilor, ca aceasta să fie numită şef peste Vama Halmeu. Lucru care s-a şi întâmplat. Omul de afaceri a suţinut însă că singura legătură pe care a avut-o cu Nicoleta Dobrescu a fost una sentimentală, nepotrivită.

 

Avocaţii celor reţinuţi au susţinut că acţiunea procurorilor a fost ilegală. Interceptările surprinse de DNA între adjunctul şefului IJPF Satu Mare, comisarul şef Tiberiu Giurea şi fosta şefă a Biroului Vamal Halmeu, Nicoleta Dobrescu i-au contrazis pe avocaţi.

Potrivit Tribunalului Satu Mare, pentru şefia vămii Halmeu s-au solicitat în total 430.000 de euro. Postul urma să fie atribuit după criterii politice şi nu profesionale. Întâmplător sau nu, fostul şeful al Vămii Halmeu Nicoleta Dobrescu şi-a luat concediu de odihnă, cu trei zile înainte ca DNA să facă primele reţineri în dosarul traficului de influenţă, susţin surse vamale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.