Acasă Politic Bucuresti: Emil Boc: Violenta este de netolerat, toate canalele de dialog sunt...

Bucuresti: Emil Boc: Violenta este de netolerat, toate canalele de dialog sunt deschise

DISTRIBUIȚI

107013 – 16012012 –  Premierul Emil Boc a sustinut o declaratie de presa ca urmare a violentelor inregistrate in timpul protestelor din Capitala. Boc a anuntat ca in sedinta de luni dimineata a Coalitiei s-a facut o analiza a protestelor, ale carei concluzii au fost impartite in doua categorii: una s-a referit la libertatea de exprimare, garantata de statul roman prin autoritatile sale, cu conditia pastrarii in termenii unor manifestari pasnice, iar o a doua parte a vizat dorinta autoritatilor de a continua dialogul pe toate palierele societatii. ”Libertatea de exprimare este garantata in Romania, Protestele pasnice in conditiile legii sunt legitime, dar violenta stradala este inacceptabila si de netolerat”, a spus premierul, adaugand ca statul roman are obligatia de a garanta

si asigura siguranta cetatenilor, indiferent unde s-ar afla acestia. ”Legea se respecta, nu se negociaza”, a subliniat Emil Boc.

In ceea ce priveste parcursul Legii sanatatii in perioada urmatoare, seful guvernului a anuntat ca a cerut intensificarea dialogului, la nivel local – prin comisii, la nivel guvernamental, prin consiliul tripartite, iar la nivel politic, daca vor fi conditiile necesare pentru o sesiune extraordinara, sa se convoace. Premierul a invitat pe toti cei interesati sa se implice in acest dialog social sa o faca si a admis ca, daca responsabilii din ministerul Sanatatii considera oportun, pot s ail coopteze in echipa de specialist chiar si pe dr. Raed Arafat, cel care s-a pronuntat vehement impotriva actualului proiect de Lege a Sanatatii.

De asemenea, Emil Boc a explicat ca intelege nemultumirile si frustrarile prin care trec romanii, dar ca tocmai sacrificul prin care au fost obligati sa treaca in ultimii ani a salvat tara de la prabusire.

”Stim ca nu traim vremuri usoare, suntem intr-o criza economica mai aspra decat cineva si-a imaginat vreodata, dar le multumesc oamenilor pentru faptul ca, cu sprijinul lor, am reusit sa salvam tara de la colaps si sa ajungem la o stabilitate economica. E pacat sa o compromitem”, a spus premierul, adaugand ca in acest moment progresele se regasesc doar in cifre si statistici si ca va mai dura ceva timp pana cand aceste cresteri sa se regaseasca si in buzunarele oamenilor.

”Ce se intampla in Europa demonstreaza ca am facut ce trebuie. Datorita stabilitatii si a ce am facut nu exista niciun risc de neplata a obligatiilor sociale. Violentele ne fac mult rau pentru ca, pe termen mediu si lung, compromit sansele ca bunastarea sa se simta mai repede in buzunare. Mesajul meu este clar: niciun fel de violenta stradala nu este tolerata. Inteleg suferintele si probleme cu care se confrunta oamenii, ele nu se pot rezolva epste noapte, ci gradual”, a mai spus Emil Boc. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.