Acasă Politic Bucuresti: In strada pentru Rosia Montana, pe 28 ianuarie

Bucuresti: In strada pentru Rosia Montana, pe 28 ianuarie

DISTRIBUIȚI

107226 – 23012012 – Pe 28 ianuarie 2012, va avea loc manifestarea „Vrei să salvezi Roşia Montană: Demonstrează!”, având ca punct de întâlnire Piaţa Constituţiei din Bucureşti, anunta Asociatia Alburnus Maior, organizatoarea evenimentului care face parte din Campania „Salvaţi Roşia Montană”. Manifestarea se va desfăşura în contextul în care mesajul campaniei „Salvaţi Roşia Montană” se regăseşte pe lista celor mai importante revendicări ale participanţilor la protestele din întreaga ţară care durează de zece zile.

Mesajul Ramonei D. este unul din miile care se aud în aceste zile şi care ne îndeamnă la acţiune: „Nedreptatea făcută lui Raed Arafat a fost picătura care a umplut paharul. Dar paharele noastre au mii de picături pentru care rămânem în stradă, unde ne facem auzite vocile regăsite. Pas cu pas ne revendicăm în frig străzile şi drepturile. În inima mea bate Roşia Montană, cea mai dureroasă picătură din paharul meu. Împreună vom reuşi să oprim proiectul mizerabil de la Roşia Montană şi să redăm demnitatea oamenilor care se luptă zi de zi acolo. Se aude? Salvaţi Roşia Montanăăă!”

”Lista revendicărilor pentru Roşia Montană este adresată autorităţilor statului şi Guvernului României, care au sprijinit continuu un proiect minier distructiv. Cerem: neemiterea acordului de mediu pentru proiectul minier cu cianuri propus la Roşia Montană; deblocarea procedurilor de includere a Roşiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi declanşarea demersurilor necesare pentru orientarea dezvoltării zonei spre utilizarea durabilă şi punerea în valoare a patrimoniului său natural şi cultural unic; respingerea proiectului legislativ de modificare a Legii Minelor nr. 85/2003, care ar permite companiilor miniere private să exproprieze după bunul plac în numele statului; adoptarea propunerii legislative care prevede interzicerea utilizării cianurii în minerit; respingerea tuturor iniţiativelor de declarare a zonei Roşia Montană ca zonă mono-industrială, rezervată exclusiv implementării proiectului minier al companiei Roşia Montană Gold Corporation”, se precizează într-un comunicat al Asociaţiei Alburnus Maior. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.