Acasă Politic Bucuresti: Registrul Comertului nu lucreaza cu publicul timp de o saptamana

Bucuresti: Registrul Comertului nu lucreaza cu publicul timp de o saptamana

DISTRIBUIȚI

107227 – 23012012 – Oficiul Naţional Registrul Comerţului (ONRC) anunţă că îşi va întrerupe activitatea de lucru cu publicul în perioada 26 ianuarie – 3 februarie 2012.

Începând cu data de 6 februarie 2012 activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului se va desfăşura pe noul sistem informatic integrat realizat în cadrul proiectului “Servicii on-line ( de eguvernare ) oferite de ONRC pentru comunitatea de afaceri prin intermediul unui portal dedicat”.

În perioada 20 – 25 ianuarie 2012, activitatea de primire şi înregistrare a cererilor de înregistrare în Registrul Comerţului se desfăşoară normal. Prin excepţie, în această perioadă, pentru cererile de înregistrare depuse în acest interval, dar şi pentru cererile depuse anterior datei de 20 ianuarie 2012 şi care au un prim termen de soluţionare după această dată, se acordă un singur termen de amânare, de cel mult două zile.

Data de 26 ianuarie 2012 este ultima zi de soluţionare a cererilor de înregistrare amânate, depuse la Registrul Comerţului până la data de 25 ianuarie 2012; prin excepţie, este ultima zi de soluţionare a cererilor de înregistrare primite în perioada 20 – 25 ianuarie 2012, pentru care se pot stabili şi alte termene de soluţionare/eliberare decât cele indicate mai sus a fi acordate; după caz, în mod excepţional, poate fi termenul de soluţionare al cererilor înregistrate până la data de 18 ianuarie 2012 inclusiv, şi care au deja un termen de amânare după data de 27 ianuarie 2012, termen care se preschimbă din oficiu.

Rezoluţiile de preschimbare a termenelor de amânare acordate după data de 27 ianuarie 2012 se vor aduce la cunoştinţa solicitanţilor prin afişarea acestora pe website-ul www.onrc.ro, secţiunea rezoluţii de amânare şi transmiterea acestora pe e-mail, fax, corespondenţă, după caz. Noile termene de soluţionare şi eliberare se pot vizualiza şi pe website-ul www.onrc.ro, serviciul “stadiu dosar”.

Verificările preliminare cererilor de înregistrare (verificare disponibilitate şi/sau rezervare denumire firmă, emblemă, verificare unicitate sediu social, asociat unic), se vor primi până la data de 27 ianuarie 2012.

Pentru buna desfăşurarea a procesului de trecere pe noul sistem informatic, în perioada 26 ianuarie 2012 – 3 februarie 2012, se suspendă activitatea de lucru cu publicul, respectiv activitatea de primire la ghişeu şi prin SFEI (Sistem Formulare Electronice Inteligente), a cererilor de înregistrare în Registrul Comerţului (înmatriculări, menţiuni, radieri, depuneri şi/sau menţionări acte, etc.), mai puţin verificare disponibilitate şi/sau rezervare denumire firmă, emblemă, verificare unicitate sediu social, asociat unic, care se suspendă în perioada 30 ianuarie – 3 februarie 2012.

În această perioadă nu se soluţionează nicio cerere de înregistrare în Registrul Comerţului.

Cererile de înregistrare în Registrul Comerţului se vor primi în regim de corespondenţă (ex. : prin poştă), în registratura generală, urmând să fie înregistrate în registrul comerţului începând cu data de 6 fevruarie 2012, pe noul sistem informatic, eşalonat, funcţie de data primirii în registratura generală, dar nu mai târziu de data de 10 februarie 2012.

Toate cererile de înregistrare în Registrul Comerţului primite prin corespondenţă în perioada 26 ianuarie – 3 fevruarie 2012, vor fi prelucrate începând cu data de 6 februarie 2012, pe noul sistem informatic.

Solicitanţii vor fi înştiinţaţi cu privire la modalitatea de achitare a taxelor şi tarifelor aferente, de rezolvare a observaţiile formulate, dacă este cazul, şi asupra numerelor de înregistrare, a termenelor de soluţionare şi eliberare acordate, pe email, fax, prin corespondenţă.

Informaţiile vor fi disponibile şi pe http://portal.onrc.ro, secţiunea “servicii on-line Registrul Comerţului (RC)”, respectiv serviciul “stadiu dosar”, pentru consultarea căruia este necesară doar autentificarea solicitantului ca utilizator pe portal (nu sunt antrenate din partea solicitantului costuri în acest sens), începând cu data de 7 februarie 2012.

Serviciul RECOM on-line va fi suspendat în perioada 3 – 7 februarie 2012, urmând să   funcţioneze numai partea de informaţii gratuite, în măsura în care acest fapt este posibil.

În perioada 30 ianuarie – 7 februarie 2012 se suspendă crearea de noi conturi RECOM pentru contractele în derulare, dar şi încheierea de noi contracte RECOM.

În perioada 20 ianuarie – 3 februarie 2012, activitatea de furnizare informaţii din Registrul Comerţului (informaţii punctuale, informaţii statistice, certificate constatatoare) şi de eliberare copii certificate se va derula normal.

Începând cu data de 6 februarie 2012, activitatea de primire a cererilor de înregistrare la oficiului Registrului Comerţului se va desfăşura normal. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.