Acasă Politic Bucuresti: Instanta permite continuarea lucrarilor la drumul expres dintre Podul Ciurel si...

Bucuresti: Instanta permite continuarea lucrarilor la drumul expres dintre Podul Ciurel si Autostrada A1

DISTRIBUIȚI

106967 – 13012012 – Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) anunţă că a castigat in instanta litigiile promovate de Sema Parc S.A. avand ca obiect suspendarea si anularea autorizatiei de construire privind realizarea drumului expres intre Autostrada A1 si Splaiul Independentei-Pod Ciurel.

În ceea ce priveste suspendarea acestui act administrativ, instanta de judecata s-a pronuntat in mod definitiv si irevocabil, in sensul respingerii acestei cereri si, pe cale de consecinta, a continuarii proiectului demarat de PMB. In ceea ce priveste anularea autorizatiei de construire, sentinta nu este definitiva si irevocabila, aceasta urmand a fi supusa cailor de atac prevazute de lege.

PMB a demarat in anul 2010 un proiect de infrastructura edilitara care presupune implementarea unei solutii integrate de resistematizare a traficului rutier din Bucuresti si zonele adiacente. O prima etapa prevazuta de acest proiect vizeaza descongestionarea traficului de pe Bulevardul Iuliu Maniu, prin crearea unei cai alternative de intrare/iesire de pe autostrada A1, prin construirea unei legaturi intre Splaiul Independentei si Autostrada A1. Conform autorizatiei de construire nr. 209/21.06.2010, aceste lucrari impun, printre altele si o solutie de trafic prevazuta pentru supratraversarea Dambovitei, printr-un pod hobanat.

In urma cu cativa ani, societatea contestatoare a inceput dezvoltarea unui proiect imobiliar in zona Splaiul Independentei-Semanatoarea iar, contestatia depusa de aceasta, in anul 2010, sustine faptul ca solutia de trafic prevazuta pentru supratraversarea raului Dambovita, in cadrul proiectului de infrastructura dezvoltat de Municipalitate, are implicatii nedorite asupra respectivului proiect imobiliar, afectand gradul de functionalitate si profitabilitate a acestuia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.