Acasă Politic Bucuresti: Mihai Necolaiciuc, liber

Bucuresti: Mihai Necolaiciuc, liber

DISTRIBUIȚI

107386 – 27012012 – Fostul director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române, Mihai Necolaiciuc, a fost eliberat vineri din arest, după revocarea tuturor celor patru mandate de arestare. Necolaiciuc a fost extrădat în 20 aprilie 2011 din SUA, pentru a fi judecat pentru prejudicierea companiei cu 70 de milioane de euro. Suma ar putea fi mai mare, alte dosare, în cazul său, fiind în lucru.

Necolaiciuc a prejudiciat CFR umflând preţul produselor şi echipamentelor achiziţionate. De exemplu, un sac de ciment era cumpărat cu 3,6 milioane de lei vechi, iar pentru un metru pătrat de mochetă se plătea 6 milioane de lei. 

Necolaiciuc a fost numit director la CFR în 2000, cercetările împotriva acestuia începând în 2004, la scurt timp după ce a fost destituit.

La începutul anului 2005, Necolaiciuc a părăsit ţara cu destinaţia Republica Moldova, plecând apoi în Austria, unde a fost depistat de către Interpol. 

A fost prins, în cele din urmă, în SUA, în West Palm Beach, în 2007, însă autorităţile americane l-au extrădat abia anul trecut, insistând ca acesta să aibă parte de un proces corect. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.