Acasă Politic Bucuresti: Pompierii militari in misiuni de ajutorare a oamenilor izolati de viscol

Bucuresti: Pompierii militari in misiuni de ajutorare a oamenilor izolati de viscol

DISTRIBUIȚI

107385 – 27012012 – Un elicopter SMURD al Inspectoratului General de Aviaţie a efectuat vineri o misiune de salvare în localitatea Budeşti, judeţul Călăraşi, pentru a transporta la Bucureşti o gravidă de 27 de ani.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Argeş distribuie apă şi alimente din rezerva de stat persoanelor blocate în maşini pe autostrada A1. Având în vedere că majoritatea şoferilor de tiruri sunt cetăţeni turci, iar aceştia au refuzat conservele din considerente religioase, cadrele militare au decis să cumpere, din bani proprii, pâine. Din aceeaşi sursă financiară, pentru toţi cei aflaţi în dificultate, au cumpărat ceai şi cafea.

De asemenea, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu distribuie apă, conserve şi combustibil persoanelor blocate la Adunaţii Copăceni şi celor din adăposturile de pe raza judeţului.

În cursul zilei de vineri, sunt preconizate zboruri ale elicopterelor SMURD în localităţile Coţofanca şi Gălbinaş din judeţul Călăraşi, pentru a prelua două tinere mame care au născut ieri, cu ajutorul moaşelor, acestea fiind asistate telefonic de dr. Raed Arafat şi, respectiv, de o asistentă medicală.

Vineri la amiaza, 100 de persoane erau blocate în 88 de autoturisme, iar alte 576 sunt cazate în adăposturi organizate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.