Acasă Politic Bucuresti: Termenul pentru incadrarea spitalelor in criteriile de clasificare, prelungit pana la...

Bucuresti: Termenul pentru incadrarea spitalelor in criteriile de clasificare, prelungit pana la 31 decembrie 2012

DISTRIBUIȚI

106688 – 04012012 – Termenul până la care spitalele se pot încadra în criteriile de clasificare, conform planurilor de conformare aprobate, s-a prelungit cu un an, până la 31 decembrie 2012. Ministerul Sănătăţii a aprobat şi va publica în Monitorul Oficial ordinul pentru completarea şi modificarea ordinului ministrului Sănătăţii nr. 323/2011 privind aprobarea metodologiei şi a criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor în funcţie de competenţă. Astfel, cele 117 unităţi sanitare clasificate în categorii cu plan de conformare, vor avea timpul necesar pentru a-şi rezolva problemele existente cu asigurarea liniilor de gardă, dotarea cu aparatură medicală performantă sau reorganizarea activităţii cu asigurarea de servicii medicale şi în alte domenii de specialitate.

 

 

Suplimentar prelungirii termenului de încadrare în planurile de conformare, actul normativ mai prevede  modificarea criteriilor de clasificare în categoriile I şi II a spitalelor clinice aflate în centrele universitare. În noua formă a actului normativ, spitalele din aceste categorii vor avea obligaţia de a îndeplini criteriile de clasificare cu excepţia asigurării structurii şi liniei de gardă aferente pentru trei specialităţi, faţă de două specialităţi câte erau prevăzute, în situaţia în care în aceeaşi localitate, pe o rază de 5 km există o altă unitate medicală care poate să asigure asistenţa medicală continuă.

Actul normativ stipulează şi introducerea responsabilităţii spitalului de realizare a activităţii de îndrumare şi coordonare metodologică, în conformitate cu metodologia aprobată prin ordin al ministrului Sănătăţii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.