Acasă Politic Chişinău: Moldovenii încearcă să intre în normalitate în ceea ce priveşte alegerea...

Chişinău: Moldovenii încearcă să intre în normalitate în ceea ce priveşte alegerea preşedintelui ţării

DISTRIBUIȚI

107008 – 16012012 – Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) de la Chişinău a anunţat că va avea loc un referendum pentru modificarea Constituţiei, acesta urmând să aibă loc nu mai târziu de luna aprilie, pentru simplificarea procedurii de alegere a preşedintelui. Potrivit reprezentanţilor acesteia, decizia este una solidară şi responsabilă. Astfel, începând de luni, 16 ianuarie a.c., experţii constituţionali  vor începe să lucreze asupra proiectului de lege pentru modificarea Constituţiei. În februarie, el urmând să ajungă în Parlament.

Democratul Marian Lupu a declarat că modificarea Legii Supreme este unica soluţie viabilă în situaţia actuală, când nealegerea preşedintelui se dovedeşte a fi o problemă de sistem. Acesta a subliniat că indiferent de rezultatul referendumului, alegerile preşedintelui vor avea loc în termen de cel mult o lună de la organizarea acestuia. „Din 2000, din nouă tentative de alegere a şefului statului doar două au avut succes. Stabilitatea politică nu trebuie lăsată doar la latitudinea forţelor parlamentare”, a precizat Lupu. 

„Am decis să aplicăm o soluţie cunoscută demult. Sigur că reprezentanţii comuniştilor vor face scandal, că uzurpăm puterea. Dar mecanismul de alegere a preşedintelui trebuie democratizat. Eu sper că cetăţenii ne vor susţine, pentru că şi ei au obosit de această criză”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.