Acasă Politic Cine se opune interconectarii energetice dintre Romania si Republica Moldova?

Cine se opune interconectarii energetice dintre Romania si Republica Moldova?

DISTRIBUIȚI

106891 – 11012012 – Autorităţile de pe cele doua maluri ale Prutului anunţă an de an despre construcţia unor linii electrice, sau conducte de gaz, care ar lega cele doua state romanesti, dar niciuna n-a fost finalizată. Experţii cred că o mare parte din proiectele care ar asigura securitatea energetică este tergiversată intenţionat de grupuri de interese cum ar fi Gazprom, potrivit Romanian Global News.

La sfârşitul anului 2011 au fost încheiate lucrările de construcţie şi montaj a liniei electrice de interconexiune cu România LEA 110 kV Fălciu-Goteşti, fiind emis şi un ordin al Ministerului Economiei de dare în exploatare la 27 decembrie 2011. Investiţia de peste 17 milioane de lei a fost realizată de întreprinderea de stat Moldelectrica şi a însemnat construcţia a 25,2 kilometri de linie electrică de tensiune înaltă.

Pare a fi un succes, dacă faci abstracţie de faptul că linia trebuia să fie dată în exploatare încă în 2010, dar şi de faptul că a fost dat în folosinţă doar segmentul moldovenesc, iar cel din România încă e la etapa de proiect. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.