Acasă Politic Liberatea presei din Romania, la fel ca in SUA

Liberatea presei din Romania, la fel ca in SUA

DISTRIBUIȚI

107332 – 26012012 – In clasamentul libertatii presei pentru perioada 2011/2012, intocmit de organizatia Reporteri fara Frontiere, facut public miercuri, Romania ocupa locul 47, la egalitate cu SUA si Argentina. Ultimele locuri ale clasamentului sunt ocupate de Eritreea, Turkmenistan si Coreea de Nord, imediat urmate de Siria, Iran si China. In schimb, primele locuri sunt ocupate de Finlanda, Norvegia si Olanda, care respecta libertatea presei pe deplin.

In Europa, clasamentul Reporteri fara Frontiere evidentiaza diferente mari. Represiunea protestelor de dupa realegerea presedintelui belarus, Aleksnadr Lukasenko, au adus aceasta tara cu 14 pozitii mai jos decat anterior, pe locul 168. Turcia a alunecat 10 locuri pana pe 148, dupa ce sistemul de justitie a lansat un val de arestari in randul jurnalistilor.

In interiorul UE, daca Finlanda si Olanda au avut intotdeauna o evaluare buna, Bulgaria (80), Grecia (70) si Italia (61) nu au rezolvat problemele de incalcare a libertatii presei, in principal din lipsa unei vointe politice. Nu au exista progrese in Franta (locul 38), Spania (39) si Romania (47). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.