Acasă Politic Washington: SUA retrag 7.000 de militari din Europa

Washington: SUA retrag 7.000 de militari din Europa

DISTRIBUIȚI

106969 – 13012012 – SUA vor retrage 7.000 dintre cei 81.000 de militari americani staţionaţi în Europa, în contextul noii strategii americane de apărare şi măsurilor de austeritate care afectează bugetul Pentagonului, a declarat secretarul apărării Leon Panetta, potrivit AFP.

Două dintre cele patru brigade de luptă din cadrul forţelor terestre staţionate în Europa, vor fi retrase, potrivit lui Leon Panetta.

Măsura se înscrie în cadrul noii strategii americane de apărare prezentată la începutul anului de preşedintele Barack Obama, care prevede acordarea unei priorităţi strategice regiunilor Asia-Pacific şi Orientul Mijlociu şi o revizuire a prezenţei militare americane în Europa.

Noua strategie americană reflectă programul de austeritate care va afecta Pentagonul în cursul următorilor zece ani, însumând o economie în valoare de 487 de miliarde de dolari.

Potrivit datelor Pentagonului de la sfârşitul lui septembrie 2011aproximativ 81.000 de militari americani sunt staţionaţi în Europa. Aproximativ 41.000 de militari din cadrul US Army sunt staţionaţi în principal în Germania. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.